Με ψήφισμά του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις σε νοσοκομεία της Ουκρανίας.
Το ψήφισμα το ΠΟΥ υιοθετήθηκε με 80 ψήφους υπέρ και 9 κατά, ενώ οι υπόλοιπες χώρες απείχαν.
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Στις 24 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για 11η χρονιά ανοίγει τις πύλες της η ΕΣΩ 2023 και η ELVIAL ως ασημένιος χορηγός στηρίζει ενεργά για ακόμη μια χρονιά την εκδήλωση.
Η ΕΣΩ 2023 καλωσορίζει τον κόσμο της αρχιτεκτονικής και του design και προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει στη μοναδική αυτή εμπειρία. Πλήθος σημαντικών ομιλητών θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους, ενώ η θεματική «Multiverse” θα επεκτείνει την ιδέα της βιωσιμότητας στην αυγή ενός πλήρως ψηφιακού κόσμου.
Ενημερώνονται οι καταναλωτές του Κιλκίς που κατοικούν στις οδούς, (μεταξύ των οδών Ουτσκούνη Ολύμπου και στην 21 Ιουνίου ), ότι λόγω διαρροής σε σημείο στην οδό Παστέρ θα διακοπεί η υδροδότηση. Το γεγονός είναι έκτακτο και δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση.
Το ψήφισμα το ΠΟΥ υιοθετήθηκε με 80 ψήφους υπέρ και 9 κατά, ενώ οι υπόλοιπες χώρες απείχαν.
Ελεύθερος με περιοριστικούςόρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 72χρονος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, που κατηγορείται ότι ενήργησε ασελγείς πράξεις σε βάρος 14χρονης, στην οποία παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα.
Συνεχίζονται οι κοπές, άρρωστων σύμφωνα με την διοίκηση Ζέρβα, δέντρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε σήμερα πως είναι βέβαιη ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν μια στάση πληρωμών.