espa pkm

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2026, 7:38:59 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

"Την απόλυτη λύση στο πρόβλημα της αστικής γεωργίας", όπως λένε, φέρνουν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς στο φετινό πρόγραμμα - διαγωνισμό "Εικονική Επιχείρηση" του Junior Achievement Greece. Το σχολείο που κατάφερε, πέρυσι, να κατακτήσει την Ευρώπη με την πρωτιά που κέρδισε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό JA Europe 2022, προκρίθηκε και φέτος στον πανελλαδικό τελικό, λαμβάνοντας μάλιστα τη διάκριση του Βραβείου Καινοτομίας στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση του JA Greece στη Θεσσαλονίκη.

Νεαρός 21 ετών σκόρπισε τον θάνατο, πυροβολώντας με αυτόματο όπλο αδιακρίτως μέσα από το αυτοκίνητο του. – Αρνείται να παραδοθεί και ανταλλάσσει πυρά με αστυνομικούς.

Ο πόλεμος ανάμεσα στους στρατηγούς για την εξουσία στο Σουδάν αποτελεί «τραγωδία» και «πρέπει να σταματήσει», τόνισε χθες Πέμπτη ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του, επισείοντας την απειλή κυρώσεων, την 20ή ημέρα των εχθροπραξιών και οι μάχες συνέχιζαν να μαίνονται στο Χαρτούμ.

Νέο αιματοκύλισμα, με οχτώ νεκρούς σε δύο χωριά της Σερβίας περίπου 46 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου, εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, νεαρός 21 ετών σκόρπισε τον θάνατο στα χωριά Ντούμπονα και Σέπσιν, πυροβολώντας με αυτόματο όπλο αδιακρίτως μέσα από το αυτοκίνητο του.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Σήμερα στις 12:00 είναι προγραμματισμένα τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους νεκρούς φοιτητές στο δυστύχημα των Τεμπών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιεί στα γρασίδια της φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ και στο κοινό τους κάλεσμα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αναφέρουν:

Η αστυνομία του Κεμπέκ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως βρέθηκαν δυο πτώματα στη ζώνη έρευνας όπου είχαν εξαφανιστεί δυο πυροσβέστες όταν παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης πολιτών που διέτρεχαν κίνδυνο εξαιτίας πλημμυρών

Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με ντρόουν σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων και στο Κίεβο. Οι σειρήνες χτύπησαν στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της νύχτας προειδοποιώντας τους κατοίκους να κατευθυνθούν σε καταφύγια

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε σήμερα στην Κριμαία, κοντά σε ρωσική αεροπορική βάση της Σεβαστούπολης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης

Συμβάντα τέτοιου είδους πολλαπλασιάζονται τις τελευταίες ημέρες, όσο πλησιάζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 9 Μαΐου, την Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία.

Ποινή φυλάκισης 5 ετών και 4 μηνών, αλλά και χρηματική ποινή 25.000 ευρώ, επέβαλε το μεικτό ορκωτό δικαστήριο Κιλκίς σε 27χρονο που κρίθηκε ένοχος για τον βίαιο θάνατο που προκάλεσε τον Αύγουστο του 2021 σε αδέσποτο σκυλί, στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.