espa pkm

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2026, 5:15:04 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σύμφωνα με το άρθρο 9 παράγραφος 1 του Καταστατικού του Λυκείου των Ελληνίδων, καλούνται τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς στη Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσιών που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου του έτους 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.00 μ.μ. στο εντευκτήριο του Λ.Ε.Κ., Μητροπόλεως 11.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της περιοδείας και των επισκέψεων του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστα Αρβανίτη και της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, που περιλαμβάνει επισκέψεις στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του ν. Κιλκίς.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (31-1-2023)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (30-1-2018)

Ο Αλέξανδρος Κιλκίς αντιμετώπισε εκτός έδρας το μεσημέρι της Κυριακής την Θύελλα Δοϊράνης στο γήπεδο του Δροσάτου, και έφυγε με τη νίκη με το ευρύ 5-1. Πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα των Δαϊλλίδη και Αναστασιάδη που είχε αρκετές τελικές προσπάθειες και οριζόντιο δοκάρι με τον Μπελίτσα.

Τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς για το έτος 2022, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για τον απολογισμό πεπραγμένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτους 2022, που πραγματοποιήθηκε σήμερα,  Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023.

Η οικονομική ευρωστία του Δήμου Κιλκίς, ο προεκτεινόμενος και στην τοπική απασχόληση κοινωνικός του παρεμβατισμός, η πλούσια πολιτιστική και αθλητική παραγωγή  ήταν σημεία που ξεχώρισαν στον χρονικό ορίζοντα της περασμένης χρονιάς.

Στο θεωρείο των  επιδόσεων του πεπραγμένου έργου για το 2022, που παρουσίασε εκτενώς ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, βρέθηκαν βελτιωμένες πολιτικές και παρεχόμενες υπηρεσίες, που συνδέονται με την καθημερινότητα του πολίτη, όπως η ψηφιακή εξυπηρέτηση, η καθαριότητα, η ανακύκλωση, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιας, η πολιτική προστασία, η σταθερή εξοικονόμηση πόρων στον τομέα των καυσίμων αλλά και με τις τεχνικές του παρεμβάσεις σε σχολική στέγη, παιδικές χαρές και οδοποιία.

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2022 παρουσίασαν στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι Τοπικοί και Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες.

Η Τουρκία έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της.

Η Φινλανδία εξακολουθεί να έχει το σχέδιό της για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μαζί με τη γειτονική της Σουηδία, με τη χώρα να επιθυμεί να έχει «κλείσει» το θέμα σίγουρα μέχρι τον Ιούλιο όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Πέκα Χααβίστο.

Στο πλαίσιο της αποστολής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το διαγωνισμό για τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υποστηρίζοντας την ανάγκη για εξωστρέφεια στη δημόσια διοίκηση.