espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 9:33:00 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η κατάσταση του αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στο Ιράν αποκτά παγκόσμια διάσταση, όπως δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ, υπογραμμίζοντας ότι η Τεχεράνη είχε την ευκαιρία να επιτύχει μια καλή συμφωνία με την Ουάσινγκτον.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, ξεκινά σήμερα μια σημαντική περιοδεία που περιλαμβάνει επισκέψεις στο Ισλαμαμπάντ, στο Μασκάτ και στη Μόσχα, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αποκάλυψε σήμερα ότι υποβλήθηκε σε επιτυχημένη θεραπεία για καρκίνο του προστάτη αρχικού σταδίου, χωρίς να διευκρινίσει πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκε η διαδικασία.

Στη Θεσσαλονίκη, 45χρονος καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 17 μηνών για την επίθεση στην 81χρονη γειτόνισσά του, με αφορμή οσμές που προέρχονταν από το σπίτι της.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για απλή σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση, μετατρέποντας την ποινή του σε 10 ευρώ ανά ημέρα και αναστέλλοντας την εκτέλεσή της ενόψει έφεσης.

Στην οικογένεια του ΠΑΟΚ επιστρέφει ο Γιώργος Τσιάρας, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του αθλητικού διευθυντή της ομάδας. Η ανακοίνωση έγινε σήμερα από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προσθήκης του στον οργανισμό.

Στη Θεσσαλονίκη, ο διακεκριμένος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Κρίστοφερ Χιλ, θα αναλύσει τις εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα και τη δυνατότητα παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Χιλ, αναγνωρισμένος διεθνώς για τη συμβολή του στην ανάλυση της εξωτερικής πολιτικής, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην «Ετήσια Διάλεξη εις μνήμην Ηλία Κουσκουβέλη 2026», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Αμυντικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η πρόσφατη συμφωνία για κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου κρίνεται ανούσια από βουλευτή της Χεζμπολάχ, καθώς οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχίζονται. Ο Αλί Φαγιάντ δήλωσε ότι η οργάνωσή του έχει το δικαίωμα να αντιδράσει στις επιθέσεις κατά λιβανικών στόχων.

Η κυριαρχία των Νήσων Φώκλαντ ανήκει στη Βρετανία, τόνισε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, απαντώντας σε εσωτερικό υπόμνημα του Πενταγώνου που προτείνει αναθεώρηση της αμερικανικής θέσης σχετικά με τα νησιά, ως αντίποινα για τη στάση της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράν.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών κατηγορεί τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την αύξηση των τιμών των καυσίμων, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Στέλιος Αγγελούδης: «Είχαμε την αποτροπή ενός συμβάντος που θα μπορούσε να ήταν τραγικό»

Σοκαριστική ήταν η ανακάλυψη ενός άστεγου μέσα σε κάδο σκουπιδιών από δύο εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.