espa pkm

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2026, 8:18:16 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Όταν πριν από λίγους μήνες άρχισε το τρελό ράλι στις τιμές των καυσίμων κάποιοι έσπευσαν να αστειευθούν γράφοντας ότι έτσι όπως πάει το πράγμα οσονούπω θα παρατήσουμε τα αυτοκίνητα και θα επιστρέψουμε στα κάρα και στα άλογα. Οι περισσότεροι θεώρησαν το αστείο υπερβολικό και μια τέτοια προοπτική εξωφρενική, έλα όμως που ζωή έχει μεγαλύτερη φαντασία και από τους πλέον ευφάνταστους.

Έπειτα από μακρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις οι οποίες οδήγησαν στην παράταση της διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα, η COP27 ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα αφού υιοθέτησε μια αμφιλεγόμενη τελική ανακοίνωση.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Σάββατο στο Σαντιάγο κατόπιν πρόσκλησης του κινήματος ΛΟΑΤΚΙ για να ζητήσουν από τον πρόεδρο της Χιλής, τον Γκαμπριέλ Μπόριτς, να προωθήσει βελτιώσεις της νομοθεσίας.

Έχουν κλείσει μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι και ισχύουν απαγορεύσεις ταξιδιών.

Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τη δυτική και βόρεια Νέα Υόρκη αυτές τις μέρες, ενώ σε ορισμένες περιοχές έχει πέσει χιόνιπου ξεπερνά το 1,5 μέτρο.

Συναγερμός ξέσπασε σήμερα το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα φωτιά ξέσπασε στις 9:30 το πρωί σε διαμέρισμα 2ου ορόφου στα Διαβατά του δήμου Δέλτα.

Πρώτος παραμένει στη βαθμολογία ο Αετός Κιλκίς παρά το ρεπό του.

ΜΠΑΣ Εργόναθλος Πολυκάστρου - Εδεσσαϊκός ΣΚ 64-57

ΠΑΟΚ Αλμωπίας - ΑΟΚ Ίκαροι Γιαννιτσών 55-79

ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών - ΑΟΚ Γουμένισσας 66-39

ΑΟ Ατρόμητοι Ν. Σάντας - ΦΟ Αριδαίας 59-73

Ρεπό: ΠΑΣ Αετός Κιλκίς.

Το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο διαπιστώθηκαν πέντε θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 2.450 κρούσματα.

Ο υπουργός Άμυνας της Νέας Ζηλανδίας Πίνι Χενάρε επισκέφθηκε το Κίεβο προκειμένου να επαναβεβαιώσει τη στήριξη της χώρας του στην αντίσταση που προβάλει η Ουκρανία στη ρωσική εισβολή.

Οι κουρδικές δυνάμεις στην Συρία κατηγόρησαν τον τουρκικό στρατό για σειρά αεροπορικών επιδρομών κατά της πόλης Κομπάνι στην βόρεια Συρία το βράδυ του Σαββάτου.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις έγιναν λίγες ημέρες αφού η Αγκυρα επέρριψε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση τηςΚωνσταντινούπολη στο PKK, διευκρινίζοντας ότι οι εντολές για την πραγματοποίησή της είχαν έλθει από το Κομπάνι.

Μια τεράστια καταιγίδα έριξε πολλά μέτρα χιονιού στις περιοχές που πλήττουν τη λίμνη Erie και τη λίμνη Οντάριο, προκαλώντας τουλάχιστον 3 θανάτους

Ρυμουλκούμενα παρέκαμψαν σε μικρότερους δρόμους για να αποφύγετε το κλείσιμο τμήματος του Interstate 90 στη δυτικήΝέα Υόρκη.