espa pkm

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2026, 12:02:05 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Εκκλησία είναι μητέρα και καλεί, μαζί, όλα τα παιδιά της», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Ιησουίτη ιερέα Τζέιμς Μάρτιν (ο οποίος μάχεται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων), ο πάπας Φραγκίσκος έστειλε στα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας το μήνυμα ότι «η Εκκλησία δεν τα απορρίπτει».

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δέχεται σε ευχαριστιακή κοινωνία τη μέχρι σήμερα σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων, ανακοίνωσε σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος κατόπιν συνεδρίας της.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι αφού αξιολόγησε την υποβληθείσα προσφυγή και τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις του γειτονικού κράτους, αποφάσισε ότι «Δέχεται εις ευχαριστιακήν κοινωνίαν την Ιεραρχίαν, τον κλήρον και τον λαόν της υπό τον Αρχιεπίσκοπον κ.

«Οι Ουκρανοί αγωνίζονται καθημερινά για την ίδια τους τη ζωή», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα ενώπιον δημοσιογράφων ένα νομοθετικό διάταγμα για την επιτάχυνση της παράδοσης στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, ενεργοποιώντας έναν μηχανισμό που χρονολογείται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αποστολή των δύο αγίων στη Μεγάλη Μοραβία, το έτος 863, η οποία έγινε η απαρχή για την πολιτιστική προσέγγιση του Βυζαντίου με τους λαούς της Κεντρικής Ευρώπης και στη συνέχεια της Ν.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης στην εκδήλωση.

«Tο κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον είναι μια αναγκαιότητα σε μια πολύ ταραγμένη εποχή, όπου πρέπει να αναδειχθεί μια Ευρώπη των δικαιωμάτων, της καινοτομίας, της πρωτοπορίας, μια πιο πολιτική και πιο κοινωνική Ευρώπη», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, στην εκδήλωση του Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) , στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την Ημέρα της Ευρώπης.

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, στο Χαμηλό του Δήμου Παιονίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Μάχης του Ραβινέ.

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 όλες οι ηλεκτρονικές εφαρμογές του e-ΕΦΚΑ δεν θα βρίσκονται σε επιχειρησιακή λειτουργία λόγω εργασιών αναβάθμισης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης  ζωγραφικής  της  Ζωής Τζήμητρα  με τίτλο “Θαλασσογραφία”, τη Δευτέρα 23 Μαίου 2022 και ώρα 19:30 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού”  της Τέχνης.

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, στο πλαίσιο αποκατάστασης της ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αμπελοοινική αγορά έθεσε, με την υπ’ αριθμ. 955/115194 (Β’ 2192) Απόφασή του,σε ισχύ το πρόγραμμα του μέτρου πρώιμης συγκομιδής (πράσινος τρύγος) για το έτος 2022.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (10-5-2022)