espa pkm

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2026, 11:45:08 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η 1η ΤΟΜΥ και το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Κιλκίς, λαμβάνοντας υπόψιν την μεγάλη σημασία της αρτηριακής υπέρτασης στην κακή υγεία του πληθυσμού, πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υπέρταση στην Πλατεία Ειρήνης του Δήμου Κιλκίς.

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου  Γεωργαντά, ψηφιακά θα γίνεται από φέτος η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων.

Η σημερινή θλιβερή 103η επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων μας επιστρέφει στο παρελθόν και στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στον αφανισμό  353.000 ψυχών του Ποντιακού Ελληνισμού.

Μετά την πλήρη ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων όλων των εκλογικών τμημάτων ανά την επικράτεια, με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα που έχει στη διάθεση της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και εφαρμόζοντας τις ποσοστώσεις που προβλέπει ο εκλογικός κανονισμό,ς που εγκρίθηκε στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στη νέα Κεντρική Επιτροπή από το νομό Κιλκίς εκλέγεται μόνο η Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Τα θεμέλια ενός σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο, με ευρωπαϊκή και παγκόσμια χρηματοδότηση, παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πόλεμος είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των φορολογικών, εξαγωγικών και άλλων εσόδων της Ουκρανίας, σε συνδυασμό με την ευρείας κλίμακας παράνομη ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων και εξαγωγικών αγαθών, μεταξύ άλλων στον γεωργικό τομέα, με παράλληλη εκτόξευση των βασικών δαπανών.

Οι σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας απαιτούν συνεργασία και συντονισμό πέραν των ευρωπαϊκών συνόρων, τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου πριν αναχωρήσει για τη συνάντηση των Υπουργών Υγείας της G7  στο Βερολίνο.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο συναντήθηκε σήμερα στην Νέα Υόρκη με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

“Στην Νέα Υόρκη είχα συνάντηση με τον Τούρκο συνάδελφο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνουν κι όχι να… διχάζουν. Και οι πρώτοι που θέλουν να περάσουν αυτό το μήνυμα, είναι οι πρώτοι πολίτες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, οι κ.

Tην Φλόγα της Μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, άναψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μπροστά από το Μνημείο για τη  Γενοκτονία, στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Η εκδήλωση εντάσσεται στην πρωτοβουλία του “ Δικτύου Πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής” της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται 7χρονο αγοράκι, το οποίο τραυματίστηκε όταν έπεσε πάνω του καγκελόπορτα.

Ο 7χρονος είχε πάει μαζί με τη μητέρα του επίσκεψη στον παππού του, στην Σκύδρα Πέλλας.