Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, 11:15:42 μμ
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 00:06

Μήνυμα δημάρχου Παιονίας για την 103η επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η σημερινή θλιβερή 103η επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων μας επιστρέφει στο παρελθόν και στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στον αφανισμό  353.000 ψυχών του Ποντιακού Ελληνισμού.

 

Ένα μαζικό έγκλημα, ένα σχέδιο των στρατηγών  Εμβέρ και Ταλαάτ εξόντωσης του άμαχου Ελληνικού πληθυσμού του Πόντου,  που προέβλεπε  την άμεση εξόντωση όλων των ανδρών από  16 έως 60 ετών, και γενική εξορία όλων των ανδρών και γυναικόπαιδων των χωριών στα ενδότερα της Ανατολής με πρόγραμμα σφαγής και  αφανισμού.

Από  τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο  ως τη Μικρασιατική καταστροφή (1922), οι Νεότουρκοι με τα σκληρά μέτρα που έλαβαν εναντίον των Ελλήνων του Πόντου, με τη μέθοδο των εξοριών, βιασμών, σφαγών και απαγχονισμών, εξόντωσαν    το 41,5 % και ως το 1924   πάνω από το 50% του ολικού πληθυσμού των Ελλήνων του Πόντου.

Σήμερα που η ευρύτερη περιοχή μας, ζει νέους πολέμους, διώξεις και  δημιουργεί νέους πρόσφυγες και δράματα, ευχόμαστε να μην γίνουμε μάρτυρες σε νέες γενοκτονίες και δεν ξεχνάμε τα ματωμένα χώματα του Πόντου, και όλης της Μικράς Ασίας.

Περιμένουμε, να μην  γίνουν άλλα εγκλήματα  κατά της ανθρωπότητας και να αναγνωριστεί καθολικά η Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο Δήμαρχος

Κωνσταντίνος Α. Σιωνίδης