Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας που αποφασίσθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν ένα «πολύ σημαντικό» βήμα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Εγκαινιάστηκε το υπέροχο μονοπάτι της Νεγκόσκα στη Γουμένισσα
Την Κυριακή 19/10/2025, μέσα σε εορταστικό κλίμα και τα όμορφα φθινοπωρινά τοπία, εγκαινιάστηκε το μονοπάτι της Νεγκόσκα στη Γουμένισσα. Μια όμορφη κυκλική διαδρομή 6.5χλμ, που ξεκινάει από το πάρκο του Δημαρχείου και αφού περάσει από τα Οινοποιεία Αϊδαρίνη και Μικρό Κτήμα Τίτου, συναντά την τοποθεσία Δύο Ποτάμια πριν καταλήξει και πάλι στο σημείο έναρξης, μέσα στην Γουμένισσα.
Τιμήθηκε η 113η επέτειος της Απελευθέρωσης της Παιονίας
Με λαμπρότητα τιμήθηκε η Απελευθέρωση της Παιονίας με εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμος Παιονίας στην Ιστορική Πρωτεύουσά του, την Γουμένισσα, το πρωί της Πέμπτης 23 Οκτωβρίου 2025.
Θετικός ο απολογισμός του Κιλκισιακού για την τετραετία με επικεφαλής τον κ. Χρόνη Παπαβραμίδη
Η ομάδα του Κιλκισιακού συνεχίζει για 4η σεζόν με επικεφαλή του Συλλόγου τον Χρόνη Παπαβραμίδη. Εκτός από τις μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες με την κατάκτηση 2 Κυπέλλων ΕΠΣ Κιλκίς και ένα Πρωτάθλημα που συνδυάστηκε με άνοδο στη Γ' Εθνική και με τη σταθερή ανοδική πορεία στο πρωτάθλημα Γ' Εθνικής για 2η συνεχόμενη σεζόν, η ομάδα πλέον έχει σταθεροποιηθεί στη Γ' Εθνική και κάθε χρόνο πραγματοποιεί μικρά βήματα ανόδου.
Σύνοδος κορυφής ΕΕ: Η σημασία των νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας σύμφωνα με τον Ζελένσκι
Μόσχα: Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις βλάπτουν τον ίδιο τον συνασπισμό της ΕΕ
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε σήμερα ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Ρωσίας λειτουργούν κυρίως εναντίον του ίδιου του ευρωπαϊκού συνασπισμού, προσθέτοντας ότι οι ελίτ της ΕΕ δεν μπορούν απλούστατα να δεχθούν ότι οι κυρώσεις τους δεν λειτουργούν.
Ντ. Μεντβέντεφ: Η Ουάσινγκτον προκαλεί τη Μόσχα
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ να ακυρώσει μια συνάντηση κορυφής στη Βουδαπέστη και να επιβάλει κυρώσεις σε ενεργειακές εταιρίες της Ρωσίας δείχνουν ότι η Ουάσινγκτον «πάει γυρεύοντας» με τη Μόσχα.
Ξάνθη: Το σπίτι όπου γεννήθηκε η μουσική κληρονομιά του Μάνου Χατζιδάκι
Στην καρδιά της παλιάς πόλης της Ξάνθης, ανάμεσα στα λιθόστρωτα σοκάκια και τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, βρίσκεται ένα σπίτι γεμάτο αναμνήσεις και ήχους που ακόμα αντηχούν. Είναι το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι, του συνθέτη που σημάδεψε ανεξίτηλα την ελληνική και παγκόσμια μουσική.
Διπλή αδυναμία: Δύο 22χρονοι διέπραξαν 54 διαρρήξεις πολυτελών αυτοκινήτων στην Καλαμαριά
Δύο 22χρονοι στη Θεσσαλονίκη φέρεται ότι είχαν αδυναμία σε πολυτελή αυτοκίνητα, καθώς κατηγορούνται για 54 διαρρήξεις οχημάτων, αφαιρώντας μετρητά, τιμαλφή και εξαρτήματα υψηλής μεταπωλητικής αξίας.
Δωρεά σύγχρονων ιατρικών εργαλείων στη Δ΄ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Παπαγεωργίου από την Πράξη Αγάπης
Η Δ΄ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική (ΑΠΘ) του νοσοκομείου Παπαγεωργίου απέκτησε έναν σύγχρονο ηλεκτροεγκεφαλογράφο (EEG) τύπου 1200 και ένα σπιρόμετρο, συνολικής αξίας 27.000 ευρώ, χάρη σε δωρεά του Οργανισμού Πράξη Αγάπης.
Νέα εποχή για το ΕΚΑΒ Κιλκίς – Στη διάθεσή του πλέον μηχανή άμεσης επέμβασης
Το ΕΚΑΒ τομέας Κιλκίς στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας ενισχύεται με μια μηχανή ταχείας επέμβασης.