espa pkm

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2026, 3:39:55 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στην πόλη του Κιλκίς, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021 20:53

Η Μάχη του Λάλα

Του Νίκου Κουζίνη.

Το Λάλα είναι χωριό της ορεινής Ηλείας στο όρος Φολόη («Λαλαίος» ο κάτοικος του και «Λαλιώτης» ο καταγόμενος από αυτό). Στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας το κατοικούσαν εξισλαμισμένοι Αλβανοί, οι οποίοι είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος ολόκληρης της Πελοποννήσου με τη μεγάλη οικονομική και στρατιωτική δύναμη που διέθεταν. Κατά γενική ομολογία ήταν τα «καλύτερα ντουφέκια του Μωριά».

Πέρυσι η προκαταβολή πιστώθηκε στις 21 Οκτωβρίου. Φέτος θα καθυστερήσει μια εβδομάδα. Αυτή είναι η πληροφόρηση που έχουμε για τον χρόνο καταβολής της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΠΡΩΙΝΗΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, η προκαταβολή θα δοθεί (πιστωθεί στους λογαριασμού) λίγο πριν την γιορτή το ΟΧΙ και θα αφορά όπως κάθε χρόνο, το 70% της βασικής ενίσχυσης ή το 45% περίπου της ενιαίας.

Ο κύβος ερρίφθη. Ή αν προτιμάτε: «Ο Γκουντενούδης διέβη τον Ρουβίκωνα». Θα είναι σίγουρα υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στην Παιονία.
Το ανακοίνωσε μάλιστα εν δόξη και τιμή στους άμεσους συνεργάτες του.

Η ποιήτρια Έλλη Φρεγγίδου μιλά, στην εκπομπή «Βουστροφηδόν» και στον Γιώργο Καλιεντζίδη, Τρίτη 12/10/2021 στις 6:00 μ.μ. στον 9.58 της ΕΡΤ3, για τη «γνωριμία» της με την ποίηση, τα πρώτα διαβάσματα και τα πρώτα ποιήματα που έγραψε. Αναφέρεται στον ρόλο που έχει η ποίηση στη ζωή της, στην έκδοση του πρώτου βιβλίου της και στην ανταπόκριση που είχε, στη συμμετοχή της σε ποιητικούς διαγωνισμούς. Διαβάζει ποιήματά της.

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες για το κύπελλο της ΕΠΣ Κιλκίς, με τον Κιλκισιακό και τη Μ. Βρύση να περνάνε το Σάββατο άνετα στην επόμενη φάση και την Κυριακή να έχουμε νίκες της Κρηστώνης και της Πλαγιάς.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου έχουν ως εξής:

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.358 , εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 676.799 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 113 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.565 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.135 θάνατοι.Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 333 (60.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 81.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 289 (86.79%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 44 (13.21%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.210 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 206 (ημερήσια μεταβολή +15.73%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 179 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Στα 236 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη σε ένα 24ωρο από το σύνολο των 1.358 που διαγνώστηκαν στη χώρα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ακόμη, στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας ανευρέθησαν 129 κρούσματα. Συγκεκριμένα, 20 στην Ημαθία, 10 στο Κιλκίς, 32 στην Πέλλα, 19 στην Πιερία, 23 στις Σέρρες και 25 στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, έχει γίνει διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του, αλλά δεν θα δημοσιοποιηθεί

Ο διευθυντής του Κεντρικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, ανακοίνωσε στη συνέντευξη τύπου πως ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Δείτε σε ποιες περιοχές θα υπάρχουν βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Ο καιρός θα παραμείνει «άγριος» και αύριο ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί σε όλη τη χώρα, κυρίως στη Βόρεια Εύβοια.

Οι ποινές για την διακίνηση ναρκωτικών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι πολύ αυστηρές

Η αστυνομία του Ντουμπάι κατέσχεσε 500 κιλά καθαρής κοκαΐνης αξίας μεγαλύτερης από 117,5 εκατομμυρίων ευρώ στη διάρκεια εφόδου όπως ανέφερε το γραφείο Τύπου της αστυνομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.