espa pkm

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2026, 1:21:39 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τις 8 Οκτωβρίου

Στο επίπεδο 4 είναι πλέον οι Π.Ε. Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης ενώ τα μέτρα που ίσχυαν για τις περιοχές Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας θα συνεχίσουν να υφίστανται για τις επόμενες επτά μέρες μετά την αξιολόγηση των δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19.

Μετά την χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση στην Σταυρούπολη και σήμερα στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται πορεία στο κέντρο της πόλης από φοιτητικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Οι συμμετέχοντες εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για τα επεισόδια των τελευταίων 24ωρων στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης καθώς και εναντιώνονται επίσης την απόλυση του Ν.

Σημεία ομιλίας της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για τις... Νταντάδες της Γειτονιάς: “Η Κυβέρνηση δείχνει ότι δε σέβεται ούτε το Κοινοβούλιο ούτε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ζητάει λευκή επιταγή για να νομοθετεί μόνη της.”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΤΕΧΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΙΛΚΙΣ»  συγκαλεί τα μέλη της σε ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει στην έδρα της, επί της οδού 25ης  Μαρτίου 20, την Κυριακή 10.10.2021 και ώρα 11.00 με 13.00 με θέμα ημερησίας διατάξεως:

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 19:59

40 χρόνια στην Ευρώπη, 200 χρόνια εμείς

Οι πρόσφατες γερμανικές εκλογές και το πιθανό κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει, άνοιξε τη συζήτηση γύρω από τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην Ελλάδα. Κάτι το αυτονόητο για μια χώρα με την εύθραυστη οικονομία σαν τη δική μας, και αναμενόμενο από έναν λαό που έμαθε να ασχολείται με τις έξωθεν επιπτώσεις ή επιρροές, και όχι με τις εσωτερικές αιτίες και πολιτικές ευθύνες. Το τελευταίο οδηγεί μοιραία σε επαναλήψεις των ίδιων λαθών, στην αναζήτηση της θεραπείας στην καλή προαίρεση ξένων κυβερνώντων, και στην καταφυγή σε ουρανομήκεις αρές και οιμωγές, όταν η συνδρομή των τελευταίων δεν ανταποκρίνεται στις αυταπάτες της εκάστοτε εθνικής μας τύφλωσης.

Οι γερμανικές εκλογές, αφενός μεν δημιουργούν ερωτηματικά για το δικό μας μέλλον στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφετέρου δε εκπέμπουν μηνύματα ορθής πολιτικής λειτουργίας μιας χώρας με κοινοβουλευτική δημοκρατία. 

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

Ας ασχοληθούμε με τα διδακτικά μηνύματα.

Εκεί, συναισθηματική φόρτιση και η ένταση της προεκλογικής επιχειρηματολογίας σταματάει τη βραδιά των εκλογών, και το αποτέλεσμα της καταμέτρηση των ψήφων στήνει αμέσως το τραπέζι του διαλόγου για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης. Κανείς δεν διανοείται να διατηρήσει τα ορύγματα της ανερμάτιστης πολιτικολογίας, και να καταφύγει στο κυβερνητικό αδιέξοδο, προς δόξαν του άχρηστου διχαστικού φανατισμού, που συγκαλύπτει, συμψηφίζει και επιδερμικά αντιμετωπίζει τα μεγάλα και τα σοβαρά.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (1-10-2021)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (30-9-2016)

Τα μέτρα για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Κιλκίς ισχύουν από αύριο, Παρασκευή και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00, μετά τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση για το έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την 33 Μ/Κ ΤΑΞ που εδρεύει στο Πολύκαστρο, καθόσον σήμερα μετά το πέρας της άσκησης «ΤΑΜΣ ΜΕΓΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» μου ανακοίνωσε την απόφαση της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την παραμονή της  Ταξιαρχίας στο Πολύκαστρο χωρίς καμία μεταβολή.

Θα παραμείνει στο Πολύκαστρο η 33η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία και όχι μόνο δεν θα μετακινηθεί αλλά και θα ενισχυθεί.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης στο δήμαρχο Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη, στο περιθώριο της άσκησης ΤΑΜΣ, ”ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-21”, στον Αξιό ποταμό, καθησυχάζοντας τον δήμαρχο και την τοπική κοινωνία από το ενδεχόμενο μετακίνησης της Ταξιαρχίας.