espa pkm

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2026, 8:21:40 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, με την υποστήριξη του Δήμου Παιονίας, αφιερώνει στην αυγουστιάτικη πανσέληνο την συναυλία " Όταν βγαίνει το φεγγάρι" την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021, ώρα 21:00, στο μεταβυζαντινό Λουτρό Πολυκάστρου, με την σοπράνο Βάσω Βαϊούλη και τον πιανίστα Νίκο Ζαφρανά σε έργα Ευρωπαίων και Ελλήνων συνθετών, όπως Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Κώστας Γιαννίδης και Μάνος Χατζηδάκης.

Από σήμερα, Πέμπτη 19 Αυγούστου και ώρα 21:00 και μέχρι την Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα στις 23:59, θα υποβάλλονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τα 30 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ, έτους  κατάρτισης 2021-2022.

20 τόνους ζωοτροφών συγκέντρωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης για να στηρίξει και να ενισχύσει έμπρακτα τις πυρόπληκτες περιοχές που δοκιμάζονται στην Εύβοια.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, στους δήμους και τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται σκληρά από τις πυρκαγιές. Την προηγούμενη εβδομάδα διαθέσαμε 54 γεννήτριες, που βοηθούν τους κατοίκους της Εύβοιας, αλλά και την Αυτοδιοίκηση στη διαχείριση της δύσκολης καθημερινότητας.

Σειρά έργων και παρεμβάσεων που αφορούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Γουμένισσας συζητήθηκαν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχε σήμερα,  Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γουμένισσας, Αστέριο Τάτση.

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 19:14

Ελπίζω και περιμένω

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

Αέναη και εν πολλοίς αδιέξοδη η συζήτηση περί της ιδιωτικοποίησης ή μη των δημόσιων επιχειρήσεων.
Στις μέρες μας πληθαίνουν οι φωνές των οπαδών της ιδιωτικοποίησης των πάντων. Βασικά τους επιχειρήματα η κακοδιοίκηση, ο εφησυχασμός των εργαζομένων στη σιγουριά του μηνιάτικου, και η συνδικαλιστική ασυδοσία.
Στις δυο πρώτες δεκαετίες της Μεταπολίτευσης ο δημόσιος χαρακτήρας ήταν αδιαμφισβήτητος.

Τα θρυλικά καρτούν Τομ και Τζέρι κλέβουν και πάλι την παράσταση σε μια νέα συναρπαστική μάχη  στην αγγλοαμερικανική ταινία φετινής εσοδείας, που θα παρακολουθήσουν με αμείωτο όπως πάντα ενδιαφέρον μικροί και μεγάλοι σινεφίλ. Πρόκειται για μια μείξη των κλασικών κινουμένων σχεδίων και ζωντανής δράσης με το δίδυμο Τομ και Τζέρι να συμμαχούν αναγκαστικά για να αντιμετωπίσουν ένα κοινό εχθρό. Η ταινία θα προβληθεί αύριο Παρασκευή 20 Αυγούστου στις 20:45 στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο ''Δημήτριος Ζωηρός''.

Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Με δέος θρησκευτικό ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί την ''Ιφιγένεια η εν Ταύροις'' ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της αρχαιοελληνικής γραμματείας, διανθισμένο με τραγικότητα και λυρισμό.

Με τη συμμετοχή ενός εξαιρετικού επιτελείου ηθοποιών και εξαμελούς χορού η τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη και με τη δωρική μετάφραση του Γιώργου Ιωάννου έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου καταγράφοντας ρεκόρ θέασης, με 14.500 θεατές μέσα σε τρεις ημέρες!

Σε μια μικρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ένταξης του OMNES, στις 16/7/21, δόθηκαν οι πρώτες βεβαιώσεις αποφοίτησης του προγράμματος Hellenic Integration Support for Beneficiaries of International Protection(HELIOS).

Το πρόγραμμα HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) υλοποίει στην πόλη του Κιλκίς από τον Ιανουάριο του 2020 το σωματείο OMNES μετά από συμφωνία με την  οργάνωση Solidarity Now, την  υποστήριξη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.273, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 550.459 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 128 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Tον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη παρουσίασε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC)

Άσχημα είναι τα αποτελέσματα για την νότια Ευρώπης, με την χώρα μας να είναι πλέον εντελώς «κόκκινη», όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία και η νότια Ιταλία.