Το αεροσκάφος μετέφερε οχταμελές πλήρωμα
Πυροσβεστικό αεροσκάφος, που είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία και μετέφερε 8μελές πλήρωμα, συνετρίβη στη νοτιοανατολική Τουρκία, έγινε σήμερα γνωστό από τη γενική διεύθυνση Δασών της χώρας.
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Πυροσβεστικό αεροσκάφος, που είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία και μετέφερε 8μελές πλήρωμα, συνετρίβη στη νοτιοανατολική Τουρκία, έγινε σήμερα γνωστό από τη γενική διεύθυνση Δασών της χώρας.
Στους έξι έχουν φτάσει οι νεκροί από τις μεγάλες πυρκαγιές που καίνε κυρίως στη Νότια Ιταλία εδώ και μερικές μέρες.
Συγκεκριμένα το ατύχημα έλαβε χώρα στον κόμβο προς τα δυτικά όταν λίγο μετά τις 14:00 για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία δύο Ι.
Για μια ακόμη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες, η Τουρκία επιδεικνύει αντιδημοκρατική και αυθαίρετη συμπεριφορά απελαύνοντας τον Πρόεδρο της μίας εκ των δύο Ομοσπονδιών των Ποντίων. Χαρακτηρίζοντάς τους ανεπιθύμητους και επικίνδυνους, δεν επιτρέπει αναίτια την είσοδο στη χώρα ακόμα και σε επιστήμονες Έλληνες ποντιακής καταγωγής.
Αναλυτικά η Τουρκία αναφέρει:
«Μας ξενίζει και απορρίπτουμε τη δήλωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που αφορά στο γεγονός ότι δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα μας σε Έλληνα υπήκοο που δεν βρίσκονταν σε επίσημη υπηρεσία, δεν είχε επίσημο τίτλο και κατείχε απλό διαβατήριο.
Σε μεγάλη αγωνία βρίσκονται οι άνθρωποι όσων αγνοούνται στην Τουρκία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.
«Η απόφαση απέλασης του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Γιώργου Βαρυθυμιάδη τονώνει την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των αδελφών μας Ποντίων» τονίζεται στην ανάρτηση του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας- Θράκης.
Σε μία λιτή, λόγω της πανδημίας της covid-19 τελετή, ο Δήμος Καλαμαριάς τίμησε τα θύματα του μπλόκου της Καλαμαριάς με την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πλατείας 13ης Αυγούστου, στο πάρκο Κερασούντος.
Το δυστύχημα προκλήθηκε οταν συγκρούστηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα στην διασταύρωση ενώ με την αρχική ενημέρωση είχαν χάσει την ζωή τους τρεις άνθρωποι.
Η Αυστραλία που είχε γλιτώσει για αρκετό καιρό από την πανδημία, πλήττεται από την έξαρση των μολύνσεων που οφείλονται στην μετάλλαξη Δέλτα.