espa pkm

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2026, 1:28:52 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Για διακίνηση και κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης συνελήφθησαν ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 12:10

Βίντεο-φωτό: Πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Κιλκίς

Προφανώς από αυτοανάφλεξη των απορριμμάτων ξέσπασε πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ

(Χώρο Υγειονομικής Ταφής Στερεών Αποβλήτων) Κιλκίς λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής. Η φωτιά κάλυψε μεγάλο τμήμα της νοτιοανατολικής  κλιτύος του λόφου που σχηματίστηκε  από τα σκουπίδια και τον εκεί ενταφιασμό τους. Δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς βρέθηκε αμέσως στον τόπο, και με συντονισμένη δράση περιόρισε -οριοθέτησε την φωτιά, εξαλείφοντας τον κίνδυνο να επεκταθεί εκτός ΧΥΤΑ, την ευθύνη λειτουργίας του οποίου έχει ο ΦΟΔΣΑ. Στον τόπο παραμένει δύναμη της ΠΥ καθώς υφίσταται πάντα ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Άμορφη μάζα το όχημα – Έξι επιβάτες βρήκαν ακαριαίο θάνατο

Σοκάρουν οι εικόνες από τη σφοδρή σύγκρουση που σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί στην Τουρκία. Φορτηγό συγκρούστηκε με λεωφορείο στην περιοχή Σόμα, στη δυτική επαρχία της Μανίσα, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 9 επιβάτες.

Δύο αξιωματούχοι της Ολυμπιακής Ομάδας της Λευκορωσίας, που «συνδέθηκαν» με την υπόθεση της σπρίντερ Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια και την προσπάθεια να τη στείλουν πίσω στη χώρα της, παρά τη θέλησή της, αποβλήθηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

O σύμβουλος -για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής- του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακκί Τζασίν, στη διάρκεια παρουσίας σε εκπομπή του CNN Turk, αναφέρθηκε στις φονικές πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Τουρκία, κατηγορώντας την Ελλάδα πως βρίσκεται πίσω από αυτές.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και σήμερα για περιοχές της Κεντρικής, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πολλές ακόμη ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα, Θάσο και Έβρο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα κάθε ενδεχόμενη πυρκαγιά.

«Στη φυλακή Γουαντάναμο βρίσκονταν ως και 800 φυλακισμένοι αλλά πλέον το τρέχον διάστημα δεν βρίσκονται εκεί παρά 39 άνδρες, πολλοί εκ των οποίων ηλικιωμένοι και ολοένα πιο αδύναμοι», τονίζουν στην επιστολή τους μέλη των Δημοκρατικών

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στην Εύβοια, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται από άκρη σε άκρη από την πύρινη λαίλαπα, την ώρα που εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές, κάτοικοι, καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες εν μέσω καύσωνα ώστε να περιορίσουν, στο μέτρο του δυνατού, το κακό και να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, την ώρα που περιουσίες έχουν καταστραφεί και το δασικό κεφάλαιο της χώρας παραδίδεται στις στάχτες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να δώσει ένα ακόμη φτηνό επικοινωνιακό σόου με φόντο τα καμένα στην Εύβοια.

O πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ λόγω του συνεχιζόμενου σφοδρού καύσωνα και των μαινόμενων πυρκαγιών, αναφέρει σε μήνυμά του, μέσω Twitter: «Προσευχόμαστε για την υγεία και την ασφάλεια των φίλων μας σε όλη την Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη» .

Με 128.163 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού αφότου εκδηλώθηκε στη χερσόνησο τον Φεβρουάριο του 2020 ως χθες, η Ιταλία των 60 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό θυμάτων στην Ευρώπη, μετά τη Βρετανία, και τον όγδοο βαρύτερο στον κόσμο.