Η Αυστραλία πρόκειται να ξεκινήσει διαφημιστική εκστρατεία αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για να προωθήσει την πρώτη παγκοσμίως απαγόρευση της πρόσβασης των εφήβων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με βασικό σλόγκαν “Για το καλό των παιδιών μας”, ενόψει του Δεκεμβρίου οπότε και τίθεται σε ισχύ το μέτρο.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Αυστραλία: Εκστρατεία ενημέρωσης για την απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους εφήβους κάτω των 16 ετών
Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος 45χρονος αντί να φυσήξει αλκοτέστ, το ρούφηξε – Έριξε κάτω τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν
Μόλις οδηγήθηκε στο Τμήμα, ο κατηγορούμενος έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, ζητώντας συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 19 μηνών σε έναν 45χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί υπό πλήρη μέθη και αντί να φυσήξει στο «αλκοτέστ», το ρούφηξε.
Σημαντική αύξηση ζήτησης για συμμετοχή στην 31η «Agrotica» από Ελλάδα και εξωτερικό
Κάθε προηγούμενο έχει ξεπεράσει ήδη η ζήτηση για συμμετοχή στη 31η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων, «Agrotica», που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιανουαρίου έως και την 1η Φεβρουαρίου 2026.
Μουσικό ταξίδι στην αρχαιότητα με την ΚΟΘ και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Η μουσική στην αρχαιότητα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας. Από τα τραγούδια των θεριστάδων μέχρι εκείνα του τοκετού, η μουσική είχε πρωταρχικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων.
Ο Κιάνου Ριβς τιμά τη Νταϊάν Κίτον: Μοναδικές αναμνήσεις από μια αξέχαστη ηθοποιό
Ο Κιάνου Ριβς ανακαλεί τις μνήμες της Νταϊάν Κίτον, μιας εμβληματικής φιγούρας του κινηματογράφου. Στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας Good Fortune, ο Κιάνου Ριβς, με βαθιά συγκίνηση, αναφέρθηκε στη μνήμη της Νταϊάν Κίτον, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 79 ετών.
Το μονοπάτι της Νεγκόσκα εντάσσεται στον «χάρτη» των πεζοπορικών διαδρομών θεματικού τουρισμού, με χρηματοδότηση της Π.Ε. Κιλκίς
Το μοναδικό «ταμπεραμέντο» της ποικιλίας ερυθρού σταφυλιού Νεγκόσκα «πρωταγωνιστεί στο φερώνυμο πεζοπορικό μονοπάτι στη Γουμένισσα, το οποίο, πλέον, έπειτα από τη σύμπραξη του Γραφείου Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς με τον Ορειβατικό Σύλλογο Περιηγητών Γουμένισσας (Ο.Σ.ΠΕ.Γ.) και τη στήριξη του Δασαρχείου Γουμένισσας, έχει σηματοδοτημένη κυκλική διαδρομή μήκους 6,5 χιλιομέτρων, η οποία ‘’συνδέει’’ το κέντρο της μακεδονικής κωμόπολης με την τοποθεσία Δύο Ποτάμια και οινοποιεία που βρίσκονται κοντά σ’ αυτήν.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το “Octagon Ground Attack Challenge Balkan Open” στη Θεσσαλονίκη
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Octagon Ground Attack Challenge Balkan Open το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνοντας αθλητές υψηλού επιπέδου από 14 χώρες.
Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοάμυνας (ISDO), προβάλλοντας τη Θεσσαλονίκη ως σημαντικό αθλητικό προορισμό στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
"Ότι αφήσαμε πίσω μας" - Βιβλιοπαρουσίαση από τους Αργοναύτες του βιβλίου της κας Μάρθας Λαζαρίδου-Αθανασιάδου
Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025, η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» πραγματοποίησε με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως και μέλους της Ένωσης, κας Μάρθας Λαζαρίδου-Αθανασιάδου, Ομότιμης Καθηγήτριας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με τίτλο: ¨«Ό,τι αφήσαμε πίσω μας», Διπόταμος Κιλκίς¨.
Ανοιχτή πρόσκληση στη μοναδική εμπειρία του 3ου Kilkis Rally Cross
Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στα συναρπαστικά θεάματα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος του 3ου Kilkis Rally Cross, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου στην Αργυρούπολη, απηύθυναν στους πολίτες και στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι κύριοι συντελεστές της διοργάνωσης.
Εγγραφές καθημερινά στα τμήματα ποδοσφαίρου του Αλέξανδρου Κιλκίς
Οι εγγραφές στα τμήματα ποδοσφαίρου του Αλέξανδρου Κιλκίς συνεχίζονται καθημερινά με μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας! Τα τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου περιμένουν τους μικρούς μας φίλους να παίξουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν νέες φιλίες και να βάλουν τις βάσεις για μια σωστή αθλητική σταδιοδρομία.