espa pkm

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2026, 12:37:40 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Για το νέο πρόγραμμα έργων, δράσεων ανάπτυξης και αλληλεγγύης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», που αφορά δημόσιες επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Tην έντονη αντίδρασή του για το κλείσιμο των ναών για ατομική προσευχή την Μεγάλη Εβδομάδα εξέφρασε προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος.

Με επιστολή του προς την ΔΙΣ ο ΙΣΚΕ εκφράζει την δυσαρέσκεια των ιερέων αλλά και την αγανάκτηση των πιστών όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η επιστολή.

Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Πλήρως ενημερωμένοι για το θέμα που έχει κυριεύσει τη ζωή μας, τον κορωνοϊό, δηλώνουν 9 στους 10 Έλληνες, ενώ αντίστοιχα υψηλά είναι και τα ποσοστά όσων τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προσωπικής υγιεινής για την προστασία από τον ιό, όπως προκύπτει από μεγάλη Πανελλαδική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία GPO για λογαριασμό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) από 5 –15 Μαρτίου στις 13 Περιφέρειες της χώρας σε δείγμα 1129 ατόμων.

Πριν από δέκα χρόνια πολωνικό αεροπλάνο που μετέφερε τον τότε Πρόεδρο Λεχ Καζίνσκι και 95 άλλα άτομα κατέπεσε στο Σμολένσκ της Ρωσίας. Η πτώση του παραμένει μέχρι σήμερα βαθύ τραύμα και διχάζει πολιτικούς και κοινωνία.

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Η ισπανική σημαία  κυματίζει εδώ και λίγη ώρα στο κτήριο του ελληνικού κοινοβουλίου μαζί με την ελληνική και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο Ισπανικό  λαό εξαιτίας της πανδημίας του Covid 19.

Η ενδοοικογενειακή βία δε δείχνει προτίμηση στο φύλο. Δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο σε όλους ανεξαιρέτως, σε άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Η σιωπή δεν μπορεί να  δαμάσει την επιθετικότητα, ούτε να σκεπάσει την κρυμμένη βία.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκαν το Κιλκίς και οι οικισμοί Λειψύδριο, Τέρπυλλος, Ευκαρπία, Γαλλικός,Μάνδρες, Νέα Σάντα και Χρυσόπετρα οι οποίοι επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, χιονόπτωση) τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων "Οι Ακρίτες" καθώς και η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος αιμοδοσίας, καλούν όλα τα μέλη τους (τακτικά και μη) να βοηθήσουν προσφέροντας φιάλες αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο Δημόσιο Νοσοκομείο της χώρας, λόγω της μεγάλης έλλειψης.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μεζονέτα 120 τ.μ. (3 Δ, Σ, Κ, 2 WC) διαμπερές, Τριανταφυλλίδου 28, Κιλκίς. Πληροφορίες 6973239530, 23410-94098.