Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, 7:51:11 πμ
Κωνσταντινίδης Νίκος

Κωνσταντινίδης Νίκος

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 21:58

Νίκος Κωνσταντινίδης: Όλα στο Φως

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός-συγγραφέας.

Στην εποχή των αναγνωρισμένων ομάδων και ρευμάτων, εντός του Σύριζα, κάποιο από τα πολύ παλιά του μέλη, σε πρόσφατη διαδικτυακή συζήτηση που είχαμε, άσκησε επιθετική λογοκρισία στα άρθρα μου, λέγοντας επί λέξει ότι «κάνω κακό στο κόμμα», θυμίζοντάς με εποχές σκληρής λογοκρισίας.

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 21:42

Έμφρων λόγος εν έκφρονι καιρώ

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός συγγραφέας.

Η χώρα βαρυγκομά και η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Και το λαό ακόμη «γραμμένο» τoν έχουν. Τον θέλουν γιατί κερδίζουν από αυτόν δόξα και χρήμα. Χάρη σ' αυτόν που του έδωσαν μηδέν «κοινωνικό μέρισμα» αποκτούν τίτλους, ρόλους και αξιώματα. Διαφορετικά πολλούς από αυτούς ούτε ο ψιλικατζής της γειτονιάς θα τους ήξερε.

Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 11:55

Όλοι δεν είναι το ίδιο

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός-συγγραφέας.

Στη ζωή του Έλληνα συχνά ακούγεται η ευχή «Χρόνια Πολλά». "Χρόνια Πολλά" για το Πάσχα, «Χρόνια Πολλά» για τα Χριστούγεννα, «Χρόνια Πολλά» στα γενέθλια, στις εθνικές, τις ονομαστικές και τις τοπικές γιορτές.

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 20:52

Χρόνος και Κρόνος

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.
Ο μεγαλύτερος νικητής στο διάβα της ζωής είναι ο χρόνος. Είναι ο μεγαλύτερος κριτής στο έργο της ζωής, αενάως μεταμορφωμένος. Το ταξίδι του ανθρώπου με το χρόνο είναι προσωπικό. Ο καθένας έχει σ' αυτό τις δικές του ατραπούς και τους δικούς του σταθμούς. Όλη η φόρτιση της ζωής μετριέται με λίγες κορυφαίες στιγμές.
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 11:19

Νίκος Κωνσταντινίδης: Η Ευθύνη

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Το 2020 βαδίζει στο τέλος του. Μαζί του τελειώνουν κι όσα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Καθημερινά η Ελλάδα θρηνεί θύματα από την πανδημία. Θύματα που ως ένα βαθμό προκάλεσε η εγκληματική ανεμελιά και αδιαφορία. Από τις εκατοντάδες χιλιάδες των εμβολίων που περίμενε η χώρα ήρθαν τόσα, όσα χωράνε σ' ένα φορητό ψυγείο!

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 18:48

Η σφαίρα και η πένα

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Κάθε άποψη έχει πατρότητα και χρώμα. Στηρίζεται στην παιδεία και την εμπειρία εκείνου που την υιοθετεί. Βασίζεται στη γνώση και στη μόρφωσή του.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 20:01

«Και συ Νόμε, των άνομων ασπίδα»

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός – συγγραφέας.

Η Μόνα Σαλίν υπουργός των Εξωτερικών της Σουηδίας τη δεκαετία του 1990, υπέβαλε την παραίτησή της, επειδή αγόρασε με την πιστωτική κάρτα της υπουργού των Εξωτερικών ένα καλτσόν και μια σοκολάτα τομπλερόνε.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 21:36

Ο Έλληνας

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Ο Έλληνας είναι ευφυής αλλά και ωχαδερφιστής συνάμα. Πολεμιστής ως Αχιλλέας και πανούργος ως Οδυσσέας.  Ελαμωριστής (από το έλα μωρέ), αλλά κι εγωιστής.

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 23:29

Το Πολυτεχνείο Ζει

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός-συγγραφέας.

Ο Νίκος Καζαντζάκης στη μονογραφία του για την «ψυχή του νεοέλληνα» γράφει: «ο νεοέλληνας κολακεύει σα βυζαντινός τον ανώτερο, τυραννεί σαν αγάς τον κατώτερο, και συνάμα μπορεί να σκοτωθεί για το φιλότιμο.

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 21:12

Η παλιά σοκολάτα

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Το πορφυρένιο φως του ήλιου θρυμματίζονταν πάνω στην κόψη από το αγουροξυπνημένο κύμα, καθώς οι ακτίνες του  χαράκωναν το Αιγαίο βαθιά στα στήθια του.