espa pkm

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2026, 4:10:32 πμ
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013 01:03

Αγώνες στίβου δημοτικών σχολείων

sxolikoi-agones-2013
Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ στο άθλημα του Στίβου Δημοτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013, στο Δημοτικό Στάδιο του Κιλκίς, στα πλαίσια των «Ελευθερίων 2013», με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 300 μαθητών και μαθητριών.
Η Ο.Ε.Σ.Α. Ν. Κιλκίς, ως διοργανώτρια Αρχή, με την συνδρομή του Δήμου Κιλκίς, ως φορέα συνδιοργάνωσης, κατέβαλλαν προσπάθεια ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν ομαλά και χωρίς προβλήματα. Τους αγώνες παρακολούθησαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Ραμπίδης, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κιλκίς κα Αικατερίνη Γιαννακούλα Ζιούτα και κ. Νικόλαος Σερασκέρης αντίστοιχα.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση έδωσε ευκαιρία σε πολλά μικρά παιδιά (για δεύτερη χρονιά συμμετείχαν οι μαθητές/τριες της Γ’ & Δ’ τάξης), να γνωρίσουν την ομορφιά του κλασικού αθλητισμού και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μέσα σε κλίμα ευγενούς άμιλλας.
Ένας από τους κυρίαρχους σκοπούς της διοργάνωσης των σχολικών αγώνων είναι η παρότρυνση και η παροχή κινήτρων στους μαθητές για την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, η δημιουργία ευκαιριών για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους στον αθλητισμό, η συνολική καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους, καθώς και η συνέχιση της αθλητικής παράδοσης της χώρας μας.
Τα αγωνίσματα που διεξήχθησαν ήταν τα εξής:
Ε΄ & ΣΤ΄ τάξη: δρόμος 60μ., άλμα σε μήκος, άλμα σε ύψος, μπαλάκι, δρόμος 600μ. για κορίτσια και δρόμος 1000μ. για αγόρια
Γ΄ & Δ΄, τάξη: δρόμος 40μ., άλμα σε μήκος, δρόμος 400μ. για κορίτσια και δρόμος 600μ. για αγόρια.
Τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως εξής:


Ο Δ/ντης της Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς κος Γεώργιος Κωνσταντινίδης, o Δ/ντης της A/θμιας Εκπ/σης Ν.Κιλκίς κος Κωνσταντίνος Ραμπίδης και η Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής Νομού Κιλκίς κα Μαρία Συμεωνίδου ευχαριστούν τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για το ενδιαφέρον και το μεράκι που επέδειξαν συμμετέχοντας μαζικά στους εν λόγω σχολικούς αγώνες και συγχαίρουν όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και φιλάθλους για το ήθος και την άριστη συμπεριφορά που επέδειξαν. Μετά τους αγώνες, απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια στους έξι πρώτους νικητές κάθε αγωνίσματος.