Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 10:21:55 πμ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:26

Εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Καμπάνη για τρύγο

Γλυκύτερα κι από πετιμέζι τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών, αλλά κι όλων των παρευρισκομένων, στην πρώτη, για τη φετινή χρονιά, εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων Νηπ. & Δημοτ. Σχολείου Καμπάνη Κιλκίς, με αφιέρωμα στον τρύγο, στο αμπέλι, στο σταφύλι και στο κρασάκι.
Καλεσμένοι ήταν, η παιδαγωγός-βιβλιοθηκονόμος και συγγραφέας Άντα Φωτοπούλου και  ο Χρήστος Αϊδαρίνης, οινοποιός της Γουμένισσας.


Τα παιδιά συμμετείχαν παίζοντας τους αμπελουργούς, με παροιμίες, γλωσσοδέτες και αμπελοσταφυλοκρασολιδόλεξα.
«Όλοι μαζί ταξιδέψαμε στους δρόμους του κρασιού του χθες και του σήμερα, μαθαίνοντας για τον τρύγο το κρασί και τα παράγωγά του, μέσα από την εκπαιδευτική εμπειρία της συγγραφέως Άντας Φωτοπούλου και την βιωματική πολύχρονη εμπειρία του οινοπαραγωγού και οινοποιού Χρήστου Αϊδαρίνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων.
«Στην εκδήλωση μας συνέπραξαν και εκπρόσωποι φορέων του Καμπάνη.
Με κρασάκι της κάβας Αϊδαρίνη, σταφυλάκι και χυμό σταφυλιού, καθώς και με τραγούδια του κρασιού από την χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Καμπάνη, καλωσορίσαμε κι αποχαιρετήσαμε, τον πρώτο φθινοπωρινό μήνα, τον τρυγητή Σεπτέμβριο. Ευχαριστούμε όλους όσους μας συντροφέψατε… Και εις άλλα με υγεία… Καλά κρασιά και καλή αντάμωση».