Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 12:24:47 πμ
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:02

Μαθητές Λυκείου Πολυκάστρου: Δεν μασάμε σε αυτήν την τρομοκρατία!

Με τετράωρη αποχή από τα μαθήματά τους αντέδρασαν οι μαθητές του Λυκείου Πολυκάστρου στην «εν ψυχρώ δολοφονία» του 15χρονουμαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η αποχή έγινε την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου και στο σχετικό ψήφισμα του 15μελούς Συμβουλίου αναφέρονται τα εξής:
Oι μαθητές και το δεκαπενταμελές συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Πολυκάστρου
Καταδικάζουν την εν ψυχρώ δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η οποία αποτελεί απότοκο του λαθεμένου τρόπου διαχείρισης της κρατικής εξουσίας και της βίας που ασκείται στο σύνολο των μαθητών. Την ευθύνη του γεγονότος αυτού επωμίζεται τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενεςσ, ακθώς και η Ελληνική Αστυνομία, η εκπαίδευση της οποίας αποσκοπεί αποκλειστικά την κατασταλή των Λαϊκών κινητών.


ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
Δεν πρόκειται να παραμείνουμε με αδρανείς απέναντι σε αυτή την απάνθρωπη μορφή τρομοκρατίας που ασκούν τα κρατικά όργανα καταστολής αλλά και το ίδιο το κράτος μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος!
ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣΑΜΑ!
Διότι και εμείς αποτελούμε ενεργό κομμάτι αυτής της κοινωνίας !
ΣΤΙΣ ΒΙΟΠΡΑΓΙΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ
Με καταλήψεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πορείες διαμαρτυρίας σε όλες τις  μεγάλες πόλεις αλλά και στην επαρία, καθώς και διακοπή των συγκοινωνιών με καθιστικές διαμαρτυρίες στο οδόστρωμα, για την ικανοποίηση των.
ΑΙΩΝΩΝ αιτήματων μας (δωρεάν παιδεία, δωρέα βιβλία, και να μην καταπιέζονται ούτε να εκφοβίζονται οι μαθητές οι οποίοι αγωνίζονται).
ΛΕΜΕ ΟΧΙ
Στις ενένεργιες των κουκουλοφόρων και στις λεηλασίες που πραγματοποιούν, διότι η καταστροφή τόσο δημόσιας όσο και ιδιωτικής περιουσίας σε καμιά περίπτωση θα επιφέρει την αλλαγή ή την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ
Η κινητοποίηση του μαζικού περιφρορούμενου εργατικού μαθητικούς και πανεπιστημιακού κινήματος.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ
4ωρη αποχή από τα μαθήματα την Τρίτη 16/12/2008.