Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, 5:51:01 πμ

Εκπαίδευση

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 21:52

Η πολύτεκνη οικογένεια σημαιοφόρος της Ελλάδας

Συντάκτης: Eidisis.gr

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Κιλκίς η παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Η βροχή ήταν έντονη και από τα δημοτικά σχολεία παρέλασαν μόνο οι σημαιοφόροι.

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 22:47

Πανελλήνιο βραβείο για το 1ο Δημοτικό Γουμένισσας

Συντάκτης: Eidisis.gr

Πανελλήνιο βραβείο κέρδισαν οι μαθητές και μαθήτριες των δύο τμημάτων της Πέμπτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαγωνισμός: Κύπρος: 1974-2014, 40 χρόνια Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ», που συνδιοργάνωσε  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Σπίτι της Κύπρου-Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 22:15

1ο ΕΚ Κιλκίς: Εκπαιδευτική συνάντηση στην Ουγγαρία

Συντάκτης: Eidisis.gr

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  LEONARDO DA VINCI όπου συμμετέχει το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (ΕΚ) Κιλκίς υλοποιήθηκε εκπαιδευτική συνάντηση στην Ουγγαρία. Το πρόγραμμα με τίτλο «Κτίρια με σχεδόν μηδενική ενεργειακή απόδοση» έχει σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και την εφαρμογή αυτών σε εκπαιδευτικά κτίρια. Την υποστήριξη της συνεργασίας του 1ου ΕΚ Κιλκίς  με τον συντονιστή φορέα αλλά και όλη την εκπαιδευτική υποστήριξη του σχεδίου έχει η Επιμορφωτικής Κιλκίς Μον.Ε.Π.Ε.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 22:15

Εργα τέχνης και διδασκαλία

Συντάκτης: Eidisis.gr

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Κιλκίς σε συνεργασία με την «Τέχνη» Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία Κιλκίς, θα διοργανώσουν Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο «Με αφορμή ένα έργο τέχνης Δημιουργικές Προσεγγίσεις της Διδασκαλίας» για εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Κιλκίς.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 22:13

Ζωγραφική στο Ν. Αγιονέρι

Συντάκτης:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νέου Αγιονερίου στο πλαίσιο της δράσης “Παράθυρο στην Τέχνη” διοργάνωσε την 1η Μαθητική Διοργάνωση Ζωγραφικής στις 23 Μαρτίου 2015 στις 11.50 στο Δημοτικό Σχολείο και στις 11.00 στο Νηπιαγωγείο, αντίστοιχα. Τα θέματα ζωγραφικής ήταν
Για το Δημοτικό Σχολείο

Στην Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 20 Μαρτίου, το Πιστοποιημένο Πρόγραμμα  Πρώτων Βοηθειών (CPR –AED) που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με τη Meducation, η οποία εξειδικεύεται στην Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών, Υγειονομικών καλύψεων καθώς και την  Έρευνα και Διάσωση Αγνοουμένων.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 21:53

Διάκριση Λυκείου Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Η ανάπτυξη των γνώσεων και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών για τη χρήση καινοτόμων πρακτικών, με στόχο την ανάπτυξη των οριζόντιων ικανοτήτων  τους(επικοινωνία, συνεργασία, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, ανάληψη πρωτοβουλιών, εξοικείωση με τις τέχνες, ικανότητα του «μαθαίνω να μαθαίνω») αντάμειψε με το Πρώτο Βραβείο Δημιουργικότητας το τμήμα Α1 του ΓΕΛ Πολυκάστρου, που έλαβε μέρος με τη δράση «Χειρών Τεχνήματα»  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικής Επιχειρηματικότητας υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του καθηγητή τους Α. Τομπουλίδη.

Θα  πραγματοποιηθεί επίσκεψη του ΕΕΕΕΚ Κιλκίς στο Γυμνάσιο Ν. Γυναικόκαστρου Κιλκίς στο πλαίσιο  των δράσεων του Τοπικού  Θεματικού Δικτύου Αγωγής Υγείας  «Σχολείο ανοιχτό στην Κοινωνία ΄ - ΄ Τα καπάκια μας πάνε παντού ΄». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 02  Απριλίου 2015 και ώρες 8.30 – 12.30 μ.μ. στο Γυμνάσιο Ν. Γυναικόκαστρου και δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν την Ημερίδα όλα τα μέλη του Δικτύου.

Πιλοτικά για ένα χρόνο( σχολική χρονιά 2015-16 ) η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων από τους συλλόγους διδασκόντων, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του Υπουργείου  Παιδείας.

Με βιωματικές δράσεις και εργαστηριακές κατασκευές πραγματοποιήθηκε στο Ράντσο Κιλκίς την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 η συνάντηση του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του ΚΔΑΠ, του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  και του ΓΕΛ Πολυκάστρου Κιλκίς σε μια προσπάθεια ενημέρωσης σχετικά με αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως είναι το σαπούνι και τα αρωματικά έλαια καθώς επίσης το μέλι και οι κηραλοιφές.