Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, 7:27:11 μμ
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 17:43

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Στην Αγιορειτική Εστία

Την Αγιορειοριτική Εστία στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, προκειμένου να δωρίσει μία σπάνια οθωμανική εφημερίδα του 1926, μέρος του προσωπικού του αρχείου, στο πρωτοσέλιδο της οποίας έχει αφιέρωμα για το Άγιον Όρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, παράλληλα, ξεναγήθηκε στην έκθεση «Τάματα: Σώμα πάσχον, ψυχή αλγούσα» από την συλλογή της κυρίας Λόλας Νταϊφά, από τον επιμελητή της έκθεσης, αρχαιολόγο Παναγιώτη Καμπάνη.

Τον υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και μέλος της Α.Ε. Πέτρος Λεκάκης και ο διευθυντής της Α.Ε. Αναστάσιος Ντούρος.

Ο κ.Ζέρβας στο καλωσόρισμα του ευχαρίστησε τον κ.Ελπιδοφόρο τόσο για την ευγενική του προσφορά, όσο και για το γεγονός ότι σκέφτεται και αγκαλιάζει με την πατρική του αγάπη την Αγιορειτική Εστία.

Ως αντίδωρο της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου, ο δήμαρχος του προσέφερε εικόνα με αναπαράσταση του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, ο οποίος εικονίζεται να προστατεύει τη Θεσσαλονίκη.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Αρχιεπίσκοπος Ελπιδόφορος: «Είναι ένα θαύμα η επιστροφή του κλεμμένου κειμηλίου στη Μονή Εικοσιφοίνισσας»

Πηγή: Politic.gr