Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:58:27 μμ
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 09:50

Ενας «Perseus» για τα συστήματα θαλάσσιας επιτήρησης συνόρων

Eκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου «Perseus» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, παρουσία του υπουργού κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «το ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο "Perseus" αποτελεί τη μεγαλύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μελέτη και ανάπτυξη συστημάτων θαλάσσιας επιτήρησης, με έμφαση στην προστασία των θαλασσίων συνόρων.
Στο έργο συμμετέχουν 29 φορείς από 12 χώρες καθώς και κρατικές υπηρεσίες (Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας)».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση «το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή συμμετέχει ενεργά στο συγκεκριμένο έργο, οργανώνοντας τα σενάρια της άσκησης καθώς και την επίδειξη του συστήματος, υπό το συντονισμό της αρμόδιας Διεύθυνσης Παρακολούθησης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας του ΥΝΑ/ΑΛΣ - ΕΛΑΚΤ. Παράλληλα, παρέχοντας ανθρώπινους και υλικούς πόρους (προσωπικό, πλωτά μέσα), συμμετέχει και στη δοκιμαστική λειτουργία του».

Στην εκδήλωση θα παραστούν, επίσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης, καθώς και στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: Το Βήμα