Δημοσίευμα της Jerusalem Post αναφέρει ότι η Ελλάδα θα ενοικιάσει αρκετά ισραηλινά drones από το Ισραήλ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας. Η ενοικίαση θα γίνει με σύστημα leasing για τρία χρόνια και μετά το πέρας των τριών ετών, υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς τους.
Το εν λόγω σύστημα έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης αποστολών σε απόσταση άνω των 1.000 χιλιομέτρων από την βάση του. Περιέχει ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης, αισθητήρες νύχτας και προαιρετικά σύστημα ηλεκτρονικής νοημοσύνης (ELINT).
«Επεκτείνονται οι εξαιρετικές αμυντικές σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας. Θεωρούμε μεγάλης σημασίας την επιλογή της Ελλάδας να εξοπλίσει τις δυνάμεις της με ένα ισραηλινό σύστημα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης κορωνοϊού», δήλωσε ο Yair Kulas, επικεφαλής του Οργανισμού Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας (SIBAT) του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας
Πηγή: skai.gr



