Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 11:16:04 πμ
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 14:57

Κ. Τσιαπακίδης: «Είμαστε σίγουροι ότι θα εκλείψει το παρεμπόριο»

«Μετά από συνεχείς ελέγχους είμαστε αισιόδοξοι πως το παραεμπόριού θα εκλείψει από τη συγκεκριμένη περιοχή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοτικών Κοινοτήτων και Γειτονιών Κώστας Τσιαπακίδης.

«Άγγιξαν» σχεδόν τους χίλιους οι έλεγχοι για την πάταξη του παρεμπορίου που διενεργήθηκαν μέσα σε διάστημα δύο μηνών στη Θεσσαλονίκη, σε χώρους όπου παρατηρείται έξαρση του φαινομένου, όπως στις παρυφές λαϊκών αγορών, από μεικτά κλιμάκια της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο σύνολο των 966 ελέγχων που διενεργήθηκαν σε λαϊκές αγορές σε Ξηροκρήνη, Κανάρη, Κλεάνθους, Σόλωνος και Βούλγαρη, όπως επίσης σε Νέα Παραλία και ιστορικό κέντρο, από τις 27 Ιανουαρίου έως και τις 26 Μαρτίου 2024, κατασχέθηκαν 20.809 προϊόντα παρεμπορίου, έγιναν 38 συλλήψεις και επιβλήθηκαν 47 πρόστιμα στους παραβάτες.

«Η πρώτη δράση ξεκίνησε προς τα τέλη Γενάρη μετά τη δέσμευση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη προς τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Ξηροκρήνης, οι οποίοι απαιτούσαν να παταχθεί το παρεμπόριο. Εκεί πήραμε την πρώτη “κρυάδα” για την κατάσταση που επικρατεί στις παρυφές της λαϊκής αγοράς. Μετά από συνεχείς ελέγχους είμαστε αισιόδοξοι πως το παρεμπόριο θα εκλείψει από τη συγκεκριμένη περιοχή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοτικών Κοινοτήτων και Γειτονιών Κώστας Τσιαπακίδης.

Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε πως έλεγχοι γίνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση σε όλες τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης και πως οι δράσεις από τα μεικτά κλιμάκια θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

Τόνισε, δε, ο κ. Τσιαπακίδης πως στη διάρκεια των επιχειρήσεων κατά του παρεμπορίου κατασχέθηκαν ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια αλλά και είδη τροφίμων που μπορεί να είναι ληγμένα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:Δ. Θεσσαλονίκης: Δεντροφύτευση στη Νέα Παραλία – «Δεν θα είναι μόνο πνεύμονας οξυγόνου αλλά ένας πίνακας ζωγραφικής» είπε ο Στ. Αγγελούδης

Πηγή: Politic.gr