espa pkm

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2026, 5:22:53 μμ

Ελλάδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και σήμερα για περιοχές της Κεντρικής, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πολλές ακόμη ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα, Θάσο και Έβρο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα κάθε ενδεχόμενη πυρκαγιά.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στην Εύβοια, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται από άκρη σε άκρη από την πύρινη λαίλαπα, την ώρα που εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές, κάτοικοι, καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες εν μέσω καύσωνα ώστε να περιορίσουν, στο μέτρο του δυνατού, το κακό και να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, την ώρα που περιουσίες έχουν καταστραφεί και το δασικό κεφάλαιο της χώρας παραδίδεται στις στάχτες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να δώσει ένα ακόμη φτηνό επικοινωνιακό σόου με φόντο τα καμένα στην Εύβοια.

Ως τώρα, οι Ελληνες ασθενείς με ηπατίτιδα Δ δεν είχαν ελπίδα θεραπείας, αφού δεν υπήρχε φάρμακο για τη συγκεκριμένη μορφή, σε αντίθεση με την -πιο διαδεδομένη- Β. Συνεπώς, οι ασθενείς ήταν εκτεθειμένοι και, μετά την παρέλευση ενός χρονικού διαστήματος, βρίσκονταν -αναπόφευκτα- αντιμέτωποι με την κίρρωση του ήπατος.

Ένα βρέφος μόλις 19 ημερών νοσηλεύεται στη ΜΕΘ νεογνών του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης – θετικοί και οι γονείς του

Σύμφωνα με πληροφορίες το νεογνό έχει αυξημένες ανάγκες για οξυγόνο και δίνει μάχη από την Πέμπτη.

Παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων στο δάσος Σέιχ Σου Θεσσαλονίκης, από τα ξημερώματα λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), ανακοίνωσε χθες η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Βοήθεια για τους πυρόπληκτους της βόρειας Εύβοιας συγκεντρώνει ο Δήμος Καλαμαριάς.

Από σήμερα έως και την Τετάρτη 11 Αυγούστου και από τις 7 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και είδη προσωπικής υγιεινής, τα οποία θα συγκεντρώνονται στο Δημοτικό Φαρμακείο (στη διεύθυνση Παπανικόλα 18).

Έκκληση για προσφορά αίματος απευθύνει στους πολίτες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι την περίοδο του καλοκαιριού μειώνεται ο αριθμός των αιμοληψιών, αλλά ταυτόχρονα αυξάνονται οι ανάγκες, ενώ δημιουργείται πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των ασθενών, που χρειάζονται μετάγγιση.

Ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε το ΑΤΜ το οποίο ήταν εγκατεστημένο στο εσωτερικό ενός μίνι μάρκετ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον οικισμό Προβατά του Δήμου Σερρών, το οποίο μετρά χίλιους κατοίκους.

Τέσσερις άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έσπασαν την τζαμαρία του μίνι μάρκετ και προκάλεσαν έκρηξη στο πίσω μέρος του μηχανήματος, από το οποίο άρπαξαν δύο κασετίνες με άγνωστο χρηματικό ποσό.

Δύο Βουλγάρες 25 και 27 ετών συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη αφού κατηγορούνται πως λήστεψαν μια Γαλλίδα τουρίστρια σε αστικό λεωφορείο κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Συγκεκριμένα η τουρίστρια η οποία επέβαινε σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ αντιλήφθηκε την κλοπή του πορτοφολιού της στο οποίο διατηρούσε εκτός από χρήματα, προσωπικά έγγραφα και τραπεζική κάρτα.

Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 22:14

Μακεδονία: Καλύτερη η εικόνα από τις πυρκαγιές

Συντάκτης:

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ενώ δεν απειλούν και κατοικημένες περιοχές.

Στην Τορώνη της Χαλκιδικής όπου το μεσημέρι είχε ξεσπάσει φωτιά λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι, παραμένουν 57 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα.