espa pkm

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2026, 3:11:49 μμ

Ελλάδα

Αύριο, Τρίτη 6 Ιουλίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Με συνοδεία αστυνομικών ο Γεωργιανός κρατούμενος είχε μεταβεί στο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης για εξετάσεις, απ’ όπου και δραπέτευσε – Είχε συλληφθεί για παράνομη διαμονή στη χώρα.

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη από αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, για τον εντοπισμό δραπέτη που είχε μεταβεί εκεί για εξετάσεις.

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 18:55

Ο Σταύρος Καλαφάτης αύριο στη Χαλκιδική

Συντάκτης:

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, επισκέπτεται αύριο τη Χαλκιδική – Αναλυτικά παρακάτω το πρόγραμμα των επισκέψεων.

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στη Χαλκιδική

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 801 νέα κρούσματα κορονοϊού – 6 νέοι θάνατοι – Στους 173 οι διασωληνωμένοι στην Ελλάδα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (05/07) ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού είναι 801, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αργά το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθούν τα σημερινά γυρίσματα της νέας ταινίας του Αντόνιο Μπαντέρας, «The Enforcer».

O διάσημος Ισπανός ηθοποιός θα «υπηρετήσει» σήμερα το σενάριο της ταινίας μέσα από χώρους του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης – MOMus, ένα από  τα πιο γνωστά κτίρια του εκθεσιακού χώρου της ΔΕΘ Helexpo.

Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με την απονομή βραβείων.

Το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» δόθηκε στην ταινία «Μαγκαλούφ, πόλη-φάντασμα» του Μιγκέλ Άνχελ Μπλάνκα (Ισπανία, Γαλλία) μαζί με χρηματικό έπαθλο ύψους 15.000 ευρώ.

Σύστημα προειδοποίησης υγείας πολιτών από υψηλές θερμοκρασίες, με βάση τη συσχέτιση μεταξύ αισθητής θερμοκρασίας και θνησιμότητας, έχει αναπτύξει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού χρηματοδοτούμενου έργου LIFE ASTI.

Δείτε τα 125 κεντρικά σημεία σε όλη την επικράτεια, όπου σήμερα 5/7 θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test.

Τη Δευτέρα (05/07) Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Υπωχρεωτικούς εμβολιασμούς ζητούν οι ιατρικοί σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες μέχρι και το τέλος της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι πρόεδροι των πέντε ιατρικών συλλόγων (Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου) θέτουν το αίτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού με κοινό δελτίο Τύπου, τονίζοντας ότι ο υποχρεωτικός χαρακτήρας των εμβολιασμών ψηφίστηκε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη από την πλειονότητα των  διοικητικών συμβουλίων των επιστημονικών οργάνων.

Το συμβάν έλαβε χώρα, πριν λίγα λεπτά στην Ηλιούπολη, στην οδό Κωνσταντινίδη στη Θεσσαλονίκη

Ο 80χρονος αφού έβαλε φωτιά στο σπίτι του, ταμπουρώθηκε στην ταράτσα της οικοδομής στην οποία διέμενε και πυροβολούσε στον αέρα, απειλώντας ταυτόχρονα οτι θα αυτοκτονήσει.