espa pkm

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2026, 3:10:19 μμ

Ελλάδα

Τον αριθμό των 1.707 νέων κρουσμάτων ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, με τους διασωληνωμένους να σπάνε και άλλο αρνητικό ρεκόρ, φτάνοντας τους 681.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.707, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σε σύνολο 530 ατόμων που υποβλήθηκαν την Τετάρτη 10.03, την Πέμπτη 11.03 και την Παρασκευή 19.03 σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) από τον ΕΟΔΥ, στην Πλατεία Ευόσμου, το πάρκο Ελπίδας και το πάρκο Σμύρνης, βρέθηκαν 9 θετικά δείγματα (1,7%) στον COVID-19.

Τη δημιουργία και λειτουργία δυο νέων καταστημάτων του ΕΦΚΑ, ένα στη Θέρμη για την εξυπηρέτηση των πολιτών των Δήμων Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας – Χορτιάτη και ένα στο Λαγκαδά για τους πολίτες των Δήμων Λαγκαδά και Βόλβης, προτείνει ο κ.

Την πόρτα του 3ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης θα περάσει την Τετάρτη (24/03) ο συλληφθείς 38χρονος που κατηγορείται ότι βίασε τρεις γυναίκες, προφασιζόμενος ότι είναι αστυνομικός.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, αρπαγή, ληστεία, αντιποίηση κατά της Αρχής, οπλοφορία και οπλοχρησία, πράξεις για τις οποίες θα απολογηθεί την Τετάρτη.

Με μέρος του μουσικού συνόλου Piandaemonium γιορτάζει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου στις 29 Μαρτίου, την 88η ημέρα του χρόνου, όσα είναι και τα πλήκτρα του πιάνου.

Από το μοναδικό πιανιστικό σχήμα Piandaemonium (6 πιάνα- 12 πιανίστες), το οποίο ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία της Δόμνας Ευνουχίδου, σε αυτή τη διαδικτυακή συναυλία θα πάρουν μέρος πέντε πιανίστες με δύο πιάνα, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα από την κλασσική εποχή ως τον εικοστό αιώνα.

Ακόμα ένα κρούσμα “κορονοπάρτι” ανακαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη, με την επέμβαση της αστυνομίας να οδηγεί στη σύλληψη του 20χρονου διοργανωτή. 

Το συμβάν έλαβε χώρα στην Επανομή Θεσσαλονίκης, όπου ο 20χρονος είχε μισθώσει μία μονοκατοικία, προκειμένου να διοργανώσει το event, αγνοώντας πλήρως τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας.

Την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας επισήμανε ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης, προσκεκλημένος από την Ευδοξία Βροχίδου στην Βεργίνα Τηλεόραση και στην εκπομπή «Από κοντά».

Άσχημες αναμένονται να είναι σήμερα οι καιρικές συνθήκες στη Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια σημεία, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές.

«Η ελληνική επανάσταση είναι αξιομνημόνευτη και πρέπει να τη θυμόμαστε και πρέπει να την τιμήσουμε» τόνισε ο ιστορικός και ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Βερέμης, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Δάση και Βουνά: Κιβωτός του Ελληνισμού και ορμητήριο στα χρόνια της Επανάστασης», που διοργάνωσε το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών και της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Αν και έπαιξε για παραπάνω από ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λαλά στο 41΄, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Άρη στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League.