espa pkm

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2026, 1:54:15 πμ

Ελλάδα

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 10:50

Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για παράνομη διαμονή στη χώρα

Συντάκτης:

Μπαράζ ελέγχων για αλλοδαπούς που διαμένουν παράνομα στη χώρα πραγματοποίησε χθες το απόγευμα η ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Οι περισσότεροι έλεγχοι έγιναν στο κέντρο της πόλης και σε περιοχές περιξ αυτού αλλά και δυτικότερα, στον Σταθμού Διαλογής του ΟΣΕ και στο ΚΤΕΛ «Μακεδονία».

«Η προτεραιότητα την οποία είχε καθορίσει η επιτροπή εμβολιασμών ήταν σαφής: εμβολιασμός υγειονομικών σε δημόσια και σε ιδιωτικά νοσοκομεία και βέβαια εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σύσκεψη που έγινε σήμερα για τον κορονοϊό.

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας και εργασίες καθαρισμού φρεατίων επί της διαχωριστικής νησίδας της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, στην αριστερή λωρίδα, στην κατεύθυνση προς δυτικά, από το ύψος του κόμβου Κ12 (Χ.

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 20:50

Ο Ατρόμητος νίκησε τον ΠΑΟΚ με σούπερ ανατροπή

Συντάκτης:

Ο Ατρόμητος νίκησε με 3-2 τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, στη μεταξύ τους αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 15η ημέρα στη Super League και στο μακράν καλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής, αφού χρειάστηκε να ανατρέψει δύο φορές το σκορ.

Περιοχές της περιφερειακής ενότητας Σερρών που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις πλημμύρες της περασμένης Δευτέρας (5/1) επισκέφθηκε ανήμερα των Θεοφανείων (6/1) η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή.

Για την διερεύνηση και εξάντληση όλων των δυνατοτήτων προς εξασφάλιση του μέγιστου ποσού στήριξης των επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δεσμεύτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κ Άδωνις Γεωργιάδης στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ Γιώργο Κασαπίδη.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 142777, εκ των οποίων 52,3% άνδρες.

Τραγικό θάνατο βρήκε 63χρονος στα Γιαννιτσά Πέλλας, όταν υποχώρησε η στέγη στην οποία εκτελούσε εργασίες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 63χρονος βρισκόταν σε στέγη αγροτικής αποθήκης συγγενικού του προσώπου, όταν αυτή υποχώρησε, έπεσε και βρέθηκε στο έδαφος.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή εκπαιδευτικών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων και βοηθητικού προσωπικού των εκπαιδευτικών δομών του δήμου Καλαμαριάς στα rapid tests αντιγόνου που διενεργήθηκαν σήμερα από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε δύο σχολεία της περιοχής.

Δεν έχει αλλάξει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την επαναλειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου που εξεδόθη νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, ξεκαθαρίζεται ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.