espa pkm

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2026, 5:16:08 πμ

Ελλάδα

Η 27χρονη Λωξάνδρα είναι ένα κορίτσι με σύνδρομο down που γυμνάζεται, ιδιαίτερα την περίοδο της καραντίνας, ανεβοκατεβαίνοντας τα 110 σκαλιά του νεοκλασικού κτιρίου όπου κατοικεί, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Επειδή σχεδόν πάντα, σταματά να πάρει μια ανάσα μεταξύ 3ου και 4ου ορόφου, σκέφτηκε ότι το κλιμακοστάσιο είναι ο ιδανικός χώρος για να πραγματοποιήσει μια έκθεση ζωγραφικής με πορτρέτα που έχει δημιουργήσει από το περασμένο καλοκαίρι.

  Ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, που όπως ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος δέχθηκε μεγάλο πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, βρίσκεται στο επίκεντρο σειράς πρωτοβουλιών που λαμβάνουν οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς της Καβάλας.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 07:40

Γ. Κούδας: Ενας «Μεγαλέξανδρος», 74 καρατίων

Συντάκτης:

Τα 74 χρόνια του κλείνει τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Κούδας. Γεννημένος το 1946, στη Θεσσαλονίκη και μεγαλωμένος στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, απογόνος του Γιάννη Κούδα από την Ανατολικής Θράκης και της Ελευθερίας Μακρή από τη Σταυρούπολη Ξάνθης, έμελλε να συνδυάσει το όνομά του με την 94χρονη ιστορία του δικέφαλου, θεωρούμενος όχι τυχαία σαν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που αναδείχθηκε από την ασπρόμαυρη ομάδα και ένας από τους κορυφαίους Έλληνες όλων των εποχών.

Στη δημιουργία κινητής υγειονομικής μονάδας εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη προχωρά το Γενικό Επιτελείο Στρατού μετά από απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Η μονάδα θα διαθέτει 50 κλίνες νοσηλείας και ακτινολογικό εργαστήριο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διάγνωση επιπτώσεων του κορονοϊού στον θώρακα ενώ διευκρινίζεται ότι η κινητή μονάδα δεν θα διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, διαγνώστηκε με πνευμονία. Το πρωί της Κυριακής παρουσίασε υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ για την ανίχνευση του Covid-19, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό.

Αστυνομικοί, μετά από καταγγελία, πραγματοποίησαν έλεγχο σε ιερό ναό που βρίσκεται σε χωριό της ορεινής Χαλκιδικής, όπου διαπίστωσαν ότι υπήρχαν δύο πιστοί μέσα στον ναό, κάτι το οποίο απαγορεύεται, βάσει των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Mέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα. Αυτό αναφέρει με σημερινή ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Ιπποκράτειου.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει: «Η χώρα μας, όπως και ολόκληρη η ανθρωπότητα, καλείται να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Την εκτίμηση ότι λαός έδειξε και συνεχίζει να δείχνει, ίσως από κόπωση, ελλιπή ευθύνη στο θέμα του κορονοϊού, την αναγκαιότητα συμμόρφωσης με τα μέτρα της κυβέρνησης και την ευθύνη όσων πίστεψαν ότι είναι υπεράνθρωποι και άτρωτοι και όσων με «τα εγκληματικά τους κηρύγματα, που άρδευαν αλλοφροσύνη από την εωσφορική τους έπαρση, που τελικά σκότωσε συνανθρώπους τους…», εκφράζει σε άρθρο του, επ’ ευκαιρία των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.

«Αξιολογούμε την κατάσταση μέρα με τη μέρα και σύντομα, πιθανώς τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις που αφορούν το άνοιγμα της αγοράς και τους τρόπους με τους οποίους αυτό θα γίνει».

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 12:35

Γύρισαν στην Αλβανία δύο λεωφορεία με εργάτες γης

Συντάκτης:

Τα rapid test, που διεξάγει από χθες ο ΕΟΔΥ, στον συνοριακό σταθμό με την Αλβανία στην Κακκαβιά – είναι ο μοναδικός που λειτουργεί – έχουν εντοπίσει εργάτες γης ή άλλους Αλβανους πολίτες, που επιχειρούν να περάσουν στην χώρα, με τον ψευδή χαρακτηρισμό “αρνητικό”, στο απαιτούμενο μοριακό τεστ με το οποίο είναι εφοδιασμένοι.