Ελλάδα
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 08:50
Πασχαλιάτικα μπαζάρ, δράσεις και εκδηλώσεις με καλό σκοπό
Συντάκτης: Eidisis.grΠαζάρια, δράσεις και εκδηλώσεις διοργανώνουν φορείς και οργανώσεις εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας. Λαμπάδες, πασχαλινά δώρα και χειροποίητες κατασκευές σε οικονομικές τιμές περιμένουν γονείς και νονούς για να κάνουν τις πασχαλινές τους αγορές.
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 02:50
Νέες κινητοποιήσεις σχεδιάζει η ΓΕΝΟΠ για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ
Συντάκτης: Eidisis.grΟι τρόποι αντίδρασης στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και τη Φλώρινα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η οποία πραγματοποίησε παρέμβαση και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης.
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 01:50
Γερμανία ΜΜΕ: Με πενταετή φυλάκιση απειλούνται οι έλληνες στρατιωτικοί
Συντάκτης: Eidisis.grΗ συνέχιση της κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία δεν περνά απαρατήρητη από τον γερμανικό Τύπο, όπως μεταδίδει η Deutche Welle.
«Οι έλληνες στρατιωτικοί απειλούνται με πενταετή φυλάκιση», γράφει η Neue Presse του Ανοβέρου στη διαδικτυακή της έκδοση.
«Οι έλληνες στρατιωτικοί απειλούνται με πενταετή φυλάκιση», γράφει η Neue Presse του Ανοβέρου στη διαδικτυακή της έκδοση.
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 01:50
Κουρουμπλής: ΕΔΕ για το ναυάγιο στο Αγαθονήσι - ΛΣ: Όλα έγιναν όπως έπρεπε
Συντάκτης: Eidisis.grΑίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή το απόγευμα της Πέμπτης για εντολή του για περαιτέρω διερεύνηση του ναυαγίου στο Αγαθονήσι από την αρμόδια Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ένα 24ωρο μετά την έκδοση δελτίου Τύπου από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή που ανέφερε πως όλα έγιναν έτσι όπως έπρεπε.
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 00:50
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ
Συντάκτης: Eidisis.grΠαρέμβαση στο σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ πραγματοποίησαν, το απόγευμα της Πέμπτης, μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» πετώντας φέιγ βολάν.
Με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η παρέμβαση ήταν κίνηση στήριξης στον παλαιστινιακό λαό.
Με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η παρέμβαση ήταν κίνηση στήριξης στον παλαιστινιακό λαό.
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 00:50
Σε δίκη παραπέμπεται ιατροδικαστής του ΑΠΘ για δωροληψία και υπεξαίρεση
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται ιατροδικαστής του ΑΠΘ, κατηγορούμενος ότι εισέπραττε για μία 2ετία επιπλέον χρήματα για νεκροτομές και ταριχεύσεις από συγγενείς νεκρών και εκπροσώπους γραφείων τελετών.
Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πρόκειται για επίκουρο καθηγητή του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα και της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία.
Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πρόκειται για επίκουρο καθηγητή του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα και της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία.
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 00:50
Κικίλιας: Η σχέση Ελλάδας - Ισραήλ έχει μεγάλο στρατηγικό βάθος
Συντάκτης: Eidisis.grΓια βαθιές ρίζες, διάρκεια και μεγάλο στρατηγικό βάθος στη σχέση Ελλάδας - Ισραήλ, έκανε λόγο ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Άμυνας, στο Τελ Αβίβ.
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 00:50
Κατσίκης: Επιμένει στα περί διαστρέβλωσης της δήλωσης του
Συντάκτης: Eidisis.grΓια ανελέητο λιντσάρισμα εναντίον του, παραποίηση και διαστρέβλωση των όσων είπε, αλλά και για «fake news», έκανε λόγο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, ενώ επιτέθηκε στους δημοσιογράφους που διαμόρφωσαν εναντίον του, όπως είπε, ένα κλίμα αρνητικό.
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 00:50
Προανακριτική - Υπόθεση Novartis: Στην Δικαιοσύνη τα αδικήματα της δωροδοκίας - δωροληψίας και ξεπλύματος
Συντάκτης: Eidisis.grΣτην Δικαιοσύνη θα επιστραφεί ο φάκελος της υπόθεσης Novartis λόγω αναρμοδιότητας της προανακριτικής επιτροπής. Σε αυτό καταλήγει η πλειοψηφία της επιτροπής, όπως άλλωστε αναμενόταν, καθώς το σκεπτικό που διατυπώθηκε εξ αρχής είναι ότι το μεν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι αδίκημα που δεν εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και άρα δεν υπόκειται στην διερεύνηση της Βουλής, το δε αδίκημα της δωροδοκίας αποφασίστηκε επίσης ότι η διερεύνησή του δεν είναι αρμοδιότητα της προανακριτικής αλλά της Δικαιοσύνης.
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 00:50
Τροπολογία για διατήρηση αποσπάσεων σε γραφεία βουλευτών - ευρωβουλευτών
Συντάκτης: Eidisis.grΤροπολογία με την οποία δίδεται η δυνατότητα στους αποσπασμένους υπαλλήλους από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε γραφεία βουλευτών – ευρωβουλευτών καθώς και του κοινοτικού επιτρόπου, των οποίων οι αποσπάσεις έληγαν αυτοδικαίως στις 15.4.18, να παραμείνουν στην θέση τους, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.