espa pkm

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2026, 7:43:21 μμ

Ελλάδα

Η πορεία προς τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, Γιώργος Καμίνης, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλο, στα γραφεία του κόμματος.
Τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας συζήτησαν οι κοινωνικοί φορείς (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ και ΣΕΤΕ) με τον πρόεδρο της ΝΔ.
Στην αναζήτηση νέας λύσης για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων συμφώνησαν ο υπουργός Υγείας και τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κατά τη διάρκεια συνάντηση που είχαν σήμερα, Τετάρτη.
Σοβαρή ψυχική νόσο θα επικαλεστεί ο συμβασιούχος του δήμου Ελευσίνας που μαχαίρωσε τον δήμαρχο της πόλης κ. Γιώργο Τσουκαλά, στις 8 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα καθίσει πάλι στο εδώλιο. Ο 35χρονος δράστης, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει να μην του καταλογιστεί καμία ποινική ευθύνη, βρέθηκε σήμερα Τετάρτη ενώπιον του Μονομελούς Αυτοφώρου, πλην όμως το δικαστήριο προχώρησε στην αναβολή της δίκης για να προσέλθει και να εξεταστεί ως μάρτυρας ο κ.
Εκστρατεία απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ξεκινά από την Τετάρτη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης.

Τα συνεργεία θα ρίξουν το βάρος στην περιφερειακή οδό, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο "Μακεδονία" και στην οδό Λαγκαδά, στο ύψος της αερογέφυρας της Σταυρούπολης.
Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου ξεκινούν φέτος οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους υποψήφιους που δεν μπόρεσαν για λόγους υγείας ή άλλους να συμμετάσχουν στα πανελλαδικά διαγωνίσματα του Ιουνίου για την εισαγωγή στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας.
Αρχίζει την Πέμπτη στις 11 το πρωί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που αφορά «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις».
Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε προαύλιο μεταφορικής εταιρείας στην οδό Αγίας Άννης στον Βοτανικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στις φλόγες έχουν τυλιχτεί παλέτες και λάστιχα.

Ο καπνός από τη φωτιά είναι ορατός από αρκετά σημεία της Αθήνας.
Αιχμηρή απάντηση στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών έδωσε σήμερα, Τετάρτη, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αντικρούοντας τα περί «πρωτοφανούς προσπάθειας φίμωσης» των γιατρών της Αθήνας, με αφορμή το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας των Ιατρικών Συλλόγων.
Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε προαύλιο μεταφορικής εταιρείας στην οδό Αγίας Άννης στον Βοτανικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στις φλόγες έχουν τυλιχτεί παλέτες και λάστιχα.

Ο καπνός από τη φωτιά είναι ορατός από αρκετά σημεία της Αθήνας.