espa pkm

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2026, 8:23:06 μμ

Ελλάδα

Αμεσα έθεσε υπό μερικό έλεγχο η Πυροσβεστική την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι (16.15) του Σαββάτου σε δασική έκταση στο Καπαρέλλι Αργολίδας.

Επί τόπου έσπευσαν οκτώ οχήματα με 20 πυροσβέστες και 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος.
«Ο κ. Τσίπρας σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του επιβεβαιώνει, δυστυχώς, με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Facebook, στην οποία ο κ.
«Πρόσφυγας ή μετανάστης; Χριστιανός ή μουσουλμάνος; Στρατιώτης ή άμαχος;». Με το νέο τους ραδιοτηλεοπτικό σποτ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μάς καλούν να δούμε τους ασθενείς τους χωρίς παρωπίδες και ταμπέλες, όπως ακριβώς τους βλέπουν οι ομάδες τους σε όλο τον κόσμο.
Ένας 72χρονος Γερμανός έχασε το μεσημέρι της Παρασκευής τη ζωή του, πέφτοντας σε χαράδρα, σε δύσβατη περιοχή των Θερμών (Βάθρες) Σαμοθράκης.

Ο 72χρονος παραθέριζε με τη σύζυγο του στη Σαμοθράκη, η οποία και ειδοποίησε τις αρχές για το δυστύχημα.
Ρούχα ξεχασμένα πάνω σε συρματοπλέγματα, παρατημένα παιχνίδια, καροτσάκια και ποδήλατα και κάποια λίγα χαρτιά κολλημένα πάνω στον πίνακα ανακοινώσεων στο κέντρο πληροφόρησης. Είναι η εικόνα που επικρατεί στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, μία ημέρα μετά την εκκένωσή του από τους πρόσφυγες.
Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα παράνομης προώθησης προσφύγων από την Ελλάδα προς χώρες κυρίως της ΕΕ, μετά από πολύμηνη συνεργασία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Europol και της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Βρετανίας.
Τέσσερα βασικά προαπαιτούμενα για βιώσιμο χρέος ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της 15ης Ιουνίου παρουσιάζει σε άρθρο του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η κρίσιμη μικρή φράση ότι τα μέτρα για το χρέος θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος "εάν είναι αναγκαία", αποτυπώνει τον εγκλωβισμό της χώρας.
Είναι «εθνικός στόχος» και όχι απλά ο πολιτικός στόχος της κυβέρνησης η διεκδίκηση μιας οριστικής διεξόδου από την κρίση, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης, μετά από επτά χρόνια ύφεσης και σκληρής προσαρμογής, επισημαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο Facebook.
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.
Βόμβες μολότοφ έριξαν άγνωστοι έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας 76, στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε ταξί που βρισκόταν στο σημείο.