Ελλάδα
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 16:50
Τσίπρας στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στροφή της κυβερνητικής θητείας
Συντάκτης: Eidisis.grΤο πρωί της Παρασκευής συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συζητηθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού.
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 15:50
Μπακογιάννη: Με τέτοια ακραία μέτρα δεν υπάρχει ελπίδα για ανάπτυξη
Συντάκτης: Eidisis.grΤην εκτίμηση ότι «με μια τέτοια συμφωνία και με τέτοια ακραία υφεσιακά μέτρα» δεν υπάρχει ελπίδα για σοβαρή ανάπτυξη της οικονομίας, διατύπωσε η βουλευτής Α' Αθηνών, τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο».
Και νέες αφίξεις προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου καταγράφηκαν το πρωί της Παρασκευής.
Στην πρώτη περίπτωση, 45 άτομα εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή των Κεραμείων Χίου, από το πλήρωμα ρουμάνικου σκάφους της Frontex.
Στην πρώτη περίπτωση, 45 άτομα εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή των Κεραμείων Χίου, από το πλήρωμα ρουμάνικου σκάφους της Frontex.
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 14:50
Σοβαρά επεισόδια μεταξύ νεαρών προσφύγων στη Χίο - 6 τραυματίες
Συντάκτης: Eidisis.grΝέος γύρος επεισοδίων σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Χίο, τόσο στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Πιστοποίησης της ΒΙΑΛ, όσο και στην πόλη, καθώς επίσης στο κέντρο προσφύγων της Σούδας.
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 14:50
Κατά των Κυριακών το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Συντάκτης: Eidisis.grΤην αντίθεσή του στη διεύρυνση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως προωθείται «κατά απαίτηση των δανειστών», εκφράζει σε ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο, υποστηρίζοντας ότι αυτή η απόφαση εξυπηρετεί μόνο τις μεγάλες εταιρίες, απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις και δεν προσφέρει καμία οικονομική - αναπτυξιακή προοπτική.
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 13:50
Πρόγραμμα Cash4Solidarity για την ενίσχυση ευάλωτων πληθυσμών
Συντάκτης: Eidisis.grΠρόγραμμα παροχής μετρητών μέσω προπληρωμένων καρτών Cash4Solidarity, υλοποιεί η πρωτοβουλία SolidarityNow για όλους τους ωφελούμενούς του που εντάσσονται στο πρόγραμμα Στέγασης & Φιλοξενίας Home for Hope, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Νέος γύρος επεισοδίων σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Χίο, τόσο στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Πιστοποίησης της ΒΙΑΛ, όσο και στην πόλη, καθώς επίσης στο κέντρο προσφύγων της Σούδας.
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 13:50
Μέσα στο Ιπποκράτειο δολοφονήθηκε η 36χρονη που βρέθηκε στην Κασσάνδρα
Συντάκτης: Eidisis.grΣτις ανακριτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθεί ο 38χρονος γιατρός που κατηγορείται για τη δολοφονία 36χρονης, η σορός της οποίας βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη σε απόκρημνη περιοχή, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 13:50
Επιτροπή για την προπαρασκευή σχεδίου Δικονομίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Συντάκτης: Eidisis.grΕιδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή με αντικείμενο την επεξεργασία σχεδίου Δικονομίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συστάθηκε, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή.
Ο υπουργός είχε δεσμευθεί σχετικά κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 19/1/2017.
Οι κίνδυνοι που προκύπτουν από τις ενέργειες των Τούρκων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη για τους πολίτες ξένων κρατών τέθηκαν από τη Λευκωσία ενώπιον ξένων διπλωματών την Πέμπτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου, μετά την έκδοση «οδηγίας προς ναυτιλλομένους» από την Τουρκία για την πραγματοποίηση άσκησης με πραγματικά πυρά, η κυπριακή κυβέρνηση απευθύνθηκε προς χώρες οι οποίες έχουν εμπλοκή στις έρευνες που διεξάγονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ και πλησίον της περιοχής που έχει δεσμεύσει η Τουρκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου, μετά την έκδοση «οδηγίας προς ναυτιλλομένους» από την Τουρκία για την πραγματοποίηση άσκησης με πραγματικά πυρά, η κυπριακή κυβέρνηση απευθύνθηκε προς χώρες οι οποίες έχουν εμπλοκή στις έρευνες που διεξάγονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ και πλησίον της περιοχής που έχει δεσμεύσει η Τουρκία.