espa pkm

Κυριακή, 5 Ιουλίου 2026, 9:17:13 μμ

Ελλάδα

Δυο άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για επιθέσεις σε βάρος προσφύγων στον περιβάλλοντα χώρο του καταυλισμού στη Σούδα της Χίου.

Οι δυο συλληφθέντες αναγνωρίσθηκαν από τα θύματά τους, ενώ ένα από αυτά μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο του νησιού.
Πενήντα χρόνια μετά την επιβολή της δικτατορίας στην Ελλάδα ένα σημαντικό συνέδριο οργανώνεται από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών ΙΙΕ/ΕΙΕ και ΑΣΚΙ σε μια προσπάθεια συνολικής αποτίμησης των επιπτώσεων της. Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 20-22 Απριλίου 2017 στο Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48
Την ανάγκη προστασίας της Δημοκρατίας και σθεναρής αντίστασης σε ό,τι υπονομεύει τους θεσμούς της υπογραμμίζουν τα κόμματα στα μηνύματά τους για την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου.

«Πέρασε μισός αιώνας από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και την επιβολή δικτατορίας που σταμάτησε για 7 χρόνια το ρολόι της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων στην χώρα μας και οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου.
Μήνυμα προς τους δανειστές απευθύνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στην Wall Street Journal. Ο Αλέξης Τσίπρας αποδίδει τiς καθυστερήσεις για το κλείσμο της δεύτερης αξιολόγησης στη σύγκρουση μεταξύ των θεσμών και του ΔΝΤ, ενώ προσθέτει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης και να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και καλεί όλες τις πλευρές, να σταματήσουν τις τιμωρητικές προσεγγίσεις και να δώσουν στην Ελλάδα χώρο να αναπτυχθεί.
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 08:50

Οι ληστές του Φαλήρου και τα «ελαφρυντικά»

Συντάκτης:
Το ελαφρυντικό «προτέρου εντίμου βίου» που αναγνωρίστηκε - σε δεύτερο βαθμό - στους δύο μολδαβούς δολοφόνους ενός 40χρονου κοσμηματοπώλη και ενός 64χρονου ιδιοκτήτη περιπτέρου συνετέλεσε στο κωμικοτραγικό περιστατικό, πριν από 20 περίπου ημέρες, στο Παλαιό Φάληρο, με τη φυγή ενός κακοποιού που κρυβόταν σε ντουλάπα! Οι δύο δράστες, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που παρουσιάζει «Το Βήμα», κατόρθωσαν να «σπάσουν» την ισόβια κάθειρξη και με βάση ευεργετικές διατάξεις νέου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης αφέθηκαν ελεύθεροι.
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 00:50

Ρεκόρ για την Αθήνα με 4,6 εκατ. τουρίστες το 2016

Συντάκτης:
Ρεκόρ αφίξεων όλων των εποχών με 4.600.000 τουρίστες, έναντι 4.200.000 τουριστών κατά το 2015, κατέγραψε η Αθήνα το 2016, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 8%, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη.
«Ουδείς μπορεί να αμφισβητεί χωρίς κυρώσεις τη Συνθήκη της Λωζάνης, είτε ευθέως είτε και εμμέσως» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της American Hellenic Educational Progressive Association (ΑΗΕΡΑ) στο Προεδρικό Μέγαρο.
Δώρα για μητέρες, μεγάλη ποικιλία χειροποίητων δημιουργιών, κεραμικά, πορσελάνες, κοσμήματα, κατασκευές από μαλλί και χαρτί, καδράκια, τσάντες, δημιουργίες με φελτ, βιβλία, αλλά και γλυκά θα είναι ορισμένα μόνο από όσα θα προσφέρονται στους επισκέπτες.
Καμπανάκι κινδύνου για παράνομο υπολογισμό του ΕΦΚΑ των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών με βάση το εισόδημα του προ-προηγούμενου έτους(2015) προβαίνει ο ΕΦΚΑ. χτυπά ο πρόεδρος του ΔΣΑ και πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλης Αλεξανδρής.
Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε λεπτομέρειες της νέας δωρεάς του στον χώρο της Υγείας προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ. Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση και πραγματοποιείται επιπλέον της τακτικής κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος.