espa pkm

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2026, 9:29:16 μμ

Ελλάδα

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 07:50

Εξάωρα μαθήματα στη Γ’ Λυκείου

Συντάκτης:
Την τελική έκθεσή του για θέματα πανελλαδικών και αλλαγών στο Λύκειο καταθέτει, πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Σύμφωνα με το κείμενο, προτείνεται κοινός «κορμός» μαθημάτων στην Α' τάξη των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων και σταδιακή οργάνωση των Β' και Γ' τάξεων στη λογική επιλογών που εξασφαλίζουν πλάι στην επιστημονική και την τεχνολογική και επαγγελματική εκπαίδευση ως ισότιμες.
Τριάντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, καταγγέλλουν πως πολλοί δήμοι έχουν χαρακτηριστεί πεδινές περιοχές, παρά το γεγονός ότι είναι ξεκάθαρα ορεινοί, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα θέρμανσης.

Νεκρός μεταφέρθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο Νοσοκομείο 22χρονος Αιγύπτιος μετανάστης που διέμενε στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια.

Ο 22χρονος δεν ξύπνησε το πρωί μαζί με τους άλλους μετανάστες με τους οποίους διέμενε στη σκηνή.

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 22:50

Ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα προκαλεί

Συντάκτης:
«Ενδιαφέρουσα» χαρακτήρισε τη δήλωση του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα ότι το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο, ο Τούρκος "πρέσβης" στη Λευκωσία, Ντεριά Κανμπάι, επειδή - είπε - "εκείνα τα χρόνια πιθανόν δεν ζούσε ακόμα (ο Αλέξης Τσίπρας) ή ήταν πολύ μικρό μωρό.
«Ο ξένος, ο πλησίον στον οποίο αναφέρεται ο Χριστός, δεν είναι μόνον ο ομόθρησκος, ο συμπατριώτης, αλλά και αυτός που είναι εντελώς διαφορετικός, αυτός που έχει διαφορετικά πιστεύω, έχει διαφορετική θρησκεία, ακολουθεί διαφορετική ιδεολογία, έχει διαφορετικό χρώμα από μας και ανήκει σε διαφορετική εθνότητα» τόνισε ο Αρχιεπίσκος Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στον Ξενώνα Ανήλικων Προσφύγων «ΕΣΤΙΑ» της «Αποστολής».
Έρευνες για τον εντοπισμό 39χρονου ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Ταίναρο. Επιχειρούν προς εντοπισμό του τρία σκάφη του Λιμενικού, ναυαγοσωστικό και αεροπλάνο της Frontex.

Ο αγνοούμενος αλλοδαπός ήταν μέλος του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Louisa Schulte».
Η ΝΔ, διά του αρμόδιου τομεάρχη Δικαιοσύνης, Νίκου Παναγιωτόπουλου, αναφέρει ότι η πρωτοβουλία της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών εκθέτει τους εμπνευστές της.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως το Σύνταγμά μας είναι ξεκάθαρο και ορίζει ρητά ότι «οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία, μόλις συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους».

«Δημοσιογράφοι και πολιτικοί που πρωταγωνίστησαν στο 'όνειδος για τον νομικό πολιτισμό της χώρας' παραδίδοντας τον Οτζαλάν χωρίς να συνεδριάσει καμία επιτροπή και να κρίνει κανένα δικαστήριο, κάνουν μαθήματα στους δικαστές και την κυβέρνηση για την υπόθεση των οκτώ τούρκων αξιωματικών» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Πρόταση να παρακολουθούν τα προσφυγόπουλα μαθήματα και σε ιδιωτικά σχολεία θα παρουσιάσει, όπως δήλωσε, στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98 της Θεσσαλονίκης, ο κ.
Οι αλλαγές στο λύκειο και στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα συζητηθούν την Τετάρτη σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Θα είναι η πρώτη από μια σειρά συνεδριάσεων προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των κομμάτων, ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του τριετούς πλάνου για την Παιδεία.