espa pkm

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2026, 7:53:29 μμ

Ελλάδα

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 07:50

Εμπειρίες ταξιδιών σε ένα κουτί

Συντάκτης:
Ραντεβού εν πλω έδωσαν 30 «ανήσυχοι» νέοι για να ζήσουν μια φθινοπωρινή περιπέτεια, εξελίσσοντας παράλληλα τις καινοτόμες ιδέες τους σε επιχειρηματικές προτάσεις. Με πρώτο σταθμό τη Μύκονο, επιβιβάστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Nefeli», μαζί με περισσότερους από 500 επιβάτες, για μια τετραήμερη κρουαζιέρα στα μέσα Οκτωβρίου.

Οι συνταξιούχοι δεν πείθονται από τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν κι άλλες μειώσεις, αφού οι νόμοι υπάρχουν, είναι ψηφισμένοι και η εφαρμογή τους γίνεται καθημερινά, δήλωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων και της Ομοσπονδίας του ΙΚΑ έπειτα από συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Χτύπημα στο κεφάλι με τέτοιο αντικείμενο σε αφήνει στον τόπο». Η φράση ανήκει στον αστυνομικό κ. Ελευθέριο Καρδάμη, ο οποίος με άλλους δύο συναδέλφους του κατέθεσαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό.
«Τα παιδιά δεν έχουν χρώμα και όποιοι θέλουν να τα χρωματίσουν και να τα δηλητηριάσουν θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και την Πολιτεία» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής στο άνοιγμα των σχολείων στα προσφυγόπουλα.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών κυμάνθηκε σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΟΠΥΥ το 2016, με αποτέλεσμα την ομαλοποίηση των πληρωμών προς τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Στην κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την καλύτερη διαχείριση υπαρχόντων των κλινών αλλά και τις ελλείψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας προχωρά το υπουργείο Υγείας. Το σχέδιο αναμένεται να έχει παραδοθεί στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.
Με προειδοποιητικές στάσεις εργασίας από την Τρίτη 24 Ιανουαρίου ως και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου απαντούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη συνδικαλιστική δίωξη από πλευράς υπουργείου Δικαιοσύνης συναδέλφου τους σε κατάστημα του Βόλου.
Σημαντική είναι η ατζέντα των θεμάτων που θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνεδριάσεων του ΚΥΣΟΙΠ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) και του ΚΥΣΚΟΙΠ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής) τους πρώτους μήνες του 2017.
Την άμεση προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, σχετικά με ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες θα αρχίσουν να πληρώνουν οι οδοντίατροι κάθε μήνα, αρχής γενομένης από το Φεβρουάριο του 2017.