espa pkm

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2026, 9:56:16 μμ

Ελλάδα

Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 14:50

Πού και πότε θα χτυπήσει το νέο κύμα του χιονιά

Συντάκτης:
Σε κλοιό κακοκαιρίας μπαίνει και πάλι σταδιακά η Ελλάδα, από την Πέμπτη έως και το απόγευμα του Σαββάτου.

Πιο αναλυτικά, βαρομετρικό χαμηλό θα βρίσκεται την Πέμπτη στο Ιόνιο, όπου θα προκαλέσει από το απόγευμα ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, με αποκλειστικό αντικείμενο το Κυπριακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, πιθανότερη ημέρα της συνάντησης είναι η Τρίτη, μετά δηλαδή τις κατ' ιδίαν συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός, τη Δευτέρα, με τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και λίγο πριν τη μετάβασή του στη Γενεύη, για τις ανάγκες της πολυμερούς Διάσκεψης (εφόσον αποφασισθεί η μετάβασή του εκεί).
Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 13:50

Σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών στη Σητεία

Συντάκτης:
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε την Τετάρτη στις 09:26 στη Ζάκρο Σητείας και έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή.
«Σαφώς και είμαι ευχαριστημένος» για την κατάσταση στην Υγεία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργος Παύλος Πολάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν λείπουν φάρμακα από τα νοσοκομεία.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, «παραλάβαμε ένα σύστημα σε κατάρρευση και αυτό δεν ισχύει πια».
Συνεχίζεται, σε υψηλούς τόνους, η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κάνει λόγο για «νέες χυδαιότητες», ψέματα και συκοφαντίες από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, αφήνοντας συγχρόνως αιχμές για τη διασύνδεση ΝΔ και διαπλοκής.
Την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό αναλύει η αυστριακή Die Presse, ενώ η ΤΑZ σχολιάζει την υπερβολική αύξηση της τιμής των καυσίμων στα νησιά. Τέλος, στην SZ μια συμβουλή για την Ελλάδα της κρίσης εκ Λετονίας.
Μια γυναίκα περίπου 60 ετών έχασε τη ζωή της από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στον Πειραιά.

Στο διαμέρισμα υπήρχε μεγάλος όγκος σκουπιδιών, με αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει γρήγορα διαστάσεις.
Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Βάθη της Αθήνας σε κτίριο, όπου έχουν εγκατασταθεί οικογένειες Σύρων.

Ομάδα άλλων μεταναστών έφτασε στο σημείο με αποτέλεσμα να σημειωθεί συμπλοκή για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Σε κλοιό κλιμακούμενων πιέσεων βρίσκονται Αθήνα και Λευκωσία. Οι οποίες και αναμένεται να ενταθούν, όσο προσεγγίζει για το Κυπριακό η «ώρα μηδέν», όπως χαρακτηρίζουν τη Διάσκεψη της Γενεύης αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών.
Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 11:50

Συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί εν όψει Γενεύης

Συντάκτης:
Την πρώτη τους συνάντηση για το 2017 πραγματοποιούν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 10 το πρωί.