espa pkm

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2026, 4:40:30 μμ

Ελλάδα

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 08:50

Στα όρια του εξευτελισμού

Συντάκτης:
Επαχθέστερους όρους από το περίφημο «e-mail Χαρδούβελη» θα περιλαμβάνει η «επιστολή Τσακαλώτου» για τον κατευνασμό των πιστωτών στη μονομερή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγήσει από το πρωτογενές πλεόνασμα 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους.
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 08:50

Κλειδί η «απολογία» Τσακαλώτου

Συντάκτης:
Παράταση του θρίλερ μέσα στις γιορτές φοβούνται στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μετά το ατελείωτο πάρε-δώσε και τα παζάρια για την επιστολή-«απολογία» του υπουργού Οικονομιών Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία αναμένεται να ξεπαγώσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 08:50

Υποταγή της Αθήνας περιμένει το Βερολίνο

Συντάκτης:
Πολύς θόρυβος για το τίποτα. Η αναμενόμενη «επεξηγηματική» επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς για τις πρόσφατες παροχές της ελληνικής κυβέρνησης, που υπαγορεύθηκε από τον πρόεδρο του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, ίσως επαναφέρει, σύμφωνα με γερμανό κυβερνητικό αξιωματούχο, το παλιό status quo σ.
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 08:50

Πληρώνετε με κάρτες για να μειωθούν οι φόροι

Συντάκτης:
Νέα πολιτική ρότα με υποσχέσεις για μειώσεις φορολογικών βαρών όσο υπερκαλύπτονται οι στόχοι του Μνημονίου, αυξάνονται τα έσοδα και ειδικά ο ΦΠΑ χαράσσει η κυβέρνηση Τσίπρα για τη διετία 2017 - 2018.
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 08:50

Λαϊκό προφίλ χτίζει ο Κυριάκος

Συντάκτης:
Στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι υπάρχει μια εκτενής ανάλυση για την «εκλογική γεωγραφία» που αποκωδικοποιεί την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων κατά Περιφέρεια και μια δεύτερη που ακτινογραφεί την «κοινωνική διάσταση» της ψήφου των ψηφοφόρων.
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 08:50

Το Κυπριακό και η «διχοτόμηση» ΚΚΕ - ΑΚΕΛ

Συντάκτης:
Εντονη ανησυχία για την πορεία του Κυπριακού, εν όψει της επανέναρξης των συνομιλιών στις αρχές του νέου χρόνου, επικρατεί στον Περισσό. Οι φόβοι που διατυπώνονται υποδηλώνουν και τη μεγάλη απόσταση που επικρατεί μεταξύ των δύο κατά παράδοση «αδελφών» κομμάτων, ΚΚΕ και ΑΚΕΛ, οι σχέσεις των οποίων δ.
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 08:50

Οι επιπλοκές μιας δολοφονίας

Συντάκτης:
Η δολοφονία ενός πρεσβευτή είναι πολύ σοβαρό ζήτημα στις διεθνείς σχέσεις. Τέτοια γεγονότα μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε πόλεμο, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Από την άποψη αυτή, η δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Αγκυρα Αντρέι Καρλόφ δεν πρέπει να υποτιμάται σημειώνουν ξένες .
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 08:50

Τα παιχνίδια της Αγκυρας και ο ρόλος Καμμένου - Κοτζιά

Συντάκτης:
Στασιμότητα έχει εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες στο Κυπριακό, καθώς ο αρχικός ενθουσιασμός από τη Συμφωνία της 1ης Δεκεμβρίου φαίνεται να εξανεμίζεται και όλα να είναι ανοιχτά εν όψει των συναντήσεων της Γενεύης.
Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα λυγίσουν την ελληνική κοινωνία, όποιες κι αν είναι οι πιέσεις των δανειστών, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα.
Σε κλοιό κακοκαιρίας παραμένει η χώρα με τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια σε πολλές περιοχές. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα, ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά της χώρας.