espa pkm

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2026, 10:29:58 πμ

Ελλάδα

Έπειτα από απουσία οκτώ ετών, λόγω δημοσιονομικών περιορισμών, η Ελλάδα επανεντάσσεται στα προαιρετικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), επενδύοντας 8,2 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία.

Η απόφαση της Αθήνας κατατέθηκε στο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών των χωρών-μελών της ESA, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Λουκέρνη της Ελβετίας.
Η αιθαλομίχλη έκανε και πάλι την εμφάνιση της. Και από το υπουργείο Περιβάλλοντος επιχειρούν γι΄ άλλη μια χρόνια (αρχής γενομένης από το απόγευμα της Κυριακής) να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με συστάσεις για μείωση της χρήσης των τζακιών.
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά μαραθώνιο επαφών σε Βρυξέλλες και Βερολίνο την ερχόμενη εβδομάδα, επ’ ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της 15ης Δεκεμβρίου και του Συνεδρίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα διεξαχθεί στις 16 – 17 Δεκεμβρίου.
Σκηνές με προκατασκευασμένα σπίτια αντικαθιστά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε οκτώ χώρους φιλοξενίας προσφύγων ανά την Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας.
Μήνυμα ενότητας σε όλους τους Έλληνες, προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση, έστειλε από την Κέρκυρα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

«Σήμερα σε αυτή τη δύσκολη περίπτωση που ζούμε, σε μία κρίσιμη περίοδο, όλοι αναζητούμε στηρίγματα, ζητούμε μέσα σε αδιέξοδα να βρούμε διέξοδο, προσπαθούμε με κάθε τρόπο και καλά κάνουμε .
Στα Αμπελάκια του δήμου Τεμπών συναντήθηκαν αγρότες από όλη την Ελλάδα, για να συζητήσουν όλα τα αιτήματά τους και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.

Τα βασικό θέμα της συζήτησης που τέθηκε στην πρωινή συνάντηση ήταν να καθοριστούν τα αιτήματα που αφορούν το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τον ΟΓΑ και τον ΕΛΓΑ, τη νέα ΚΑΠ, αλλά και το κόστος παραγωγής τους.
«Eμείς οι Έλληνες, παρά τις θυσίες δεν μπορούμε να δούμε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης... αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχανε την ίδια την ταυτότητά της χωρίς την Ελλάδα», υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον διεθνή, γαλλόφωνο, τηλεοπτικό σταθμό TV5.
Πολύπλευρη εκστρατεία ανθρωπιστικής βοήθειας υλοποίησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε ακριτικές περιοχές της Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις και τις τοπικές αρχές.

Κλιμάκιο του Οργανισμού με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ.
Να ανοίξει ένας διάλογος, προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κηυριακής».
Απίστευτη τραγωδία τα ξημερώματα της Κυριακής στα Ιωάννινα. Ένας 35χρονος, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τη σύζυγό του που είχε τροχαίο ατύχημα, έχασε ο ίδιος τη ζωή του.

Στη 01.10 τη νύχτα, στο 10ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, το αυτοκίνητο που οδηγούσε η σύζυγός του ξέφυγε από την πορεία του και εξετράπη, ωστόσο η οδηγός κατάφερε να βγει από το όχημα και να τηλεφωνήσει στον σύζυγό της.