espa pkm

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 6:44:39 μμ

Ελλάδα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκπροσωπώντας χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται στην Ελλάδα και ζουν στο όριο της φτώχειας, συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενόψει των Χριστουγέννων.

Μετά την καταψήφιση εκ μέρους των ΑΝΕΛ του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών πριν ένα χρόνο, το συγκυβερνών κόμμα επέλεξε για άλλη μια φορά την ομοφοβική στάση, δηλώνοντας ότι καταψηφίζει τα σχετικά άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, αλλά και σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου στην απασχόληση και την εργασία.

Με τσουχτερό κρύο έκανε «ποδαρικό» ο Δεκέμβριος στη βόρεια Ελλάδα, με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές να έχει πέσει κάτω από το μηδέν, δημιουργώντας συνθήκες παγετού. Οι χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, σε συνδυασμό με τον παγετό που έχει σχηματιστεί στο οδόστρωμα, καθιστούν απαραίτητη τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η διαδικασία αποχώρησης των 240 προσφύγων, μεταξύ αυτών και περίπου 80 παιδιών, από τον χώρο φιλοξενίας στην Πέτρα Ολύμπου, στην Πιερία, όπου επικρατούν ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς ο καταυλισμός «βούλιαξε» τις προηγούμενες ημέρες στο χιόνι.

Το ποσό των 23.845,38 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του στόχλου των οχημάτων του καλείται να πληρώσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Ο οργανισμός χαρακτηρίζει το ποσό υπέρογκο και υποστηρίζει ότι το πλήθος των φόρων με τους οποίους επιβαρύνεται ετησίως στερεί πολύτιμους πόρους για την υποστήριξη των παιδιών που φροντίζει στις δομές του.
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 16:00

Δράση ενημέρωσης για τον HIV στη Λέσβο

Συντάκτης:
Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS πραγματοποιούν στη Λέσβο οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με την Action Aid και το δήμο του νησιού.

Κινητή Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου θα βρίσκεται το απόγευμα (17:00) στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, διανέμοντας ενημερωτικό υλικό, όσον αφορά στους τρόπους μετάδοσης, αλλά και πρόληψης του ιού HIV.
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 16:00

Ο προϋπολογισμός στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή

Συντάκτης:
Συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευ. Τσακαλώτος και ο Γ. Χουλιαράκης αναμένεται να ενημερώσουν την κοινοβουλευτική ομάδα για τον προϋπολογσιμό ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ του Σαββάτου.
Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος έχει τοποθετηθεί ως επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ με τη Βρετανία για το Brexit, είχε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Εκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε κατάστημα εστίασης στην πλατεία Βικτωρίας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι τραυματίες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο Γεννηματάς.

Κλειστός ο σταθμός του ΗΣΑΠ «Βικτώρια».
Την περασμένη Τρίτη, «σπάσανε» κυριολεκτικά τα τηλέφωνα στο πολιτικό γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, ενώ πάρα πολλοί ήταν οι πολιτικοί του φίλοι που επισκέφθηκαν τον πρώην Πρωθυπουργό για να τον συναντήσουν και να του ευχηθούν.