espa pkm

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2026, 9:55:11 μμ

Ελλάδα

Από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού δόθηκε η εξής ανακοίνωση:


«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καταλάβει ότι αυτόν τον τόπο τον κυβερνούν οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις»
«Είχαμε διαβλέψει εδώ και αρκετές μέρες πως κάποιοι εκτιμούν και προσπαθούν να προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση μέσω δικαστικών αποφάσεων. Τις κυβερνήσεις όμως, δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις, αλλά οι εκλογές και η βούληση του λαού και η δεδηλωμένη στη Βουλή.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, με ψήφους 14 έναντι 11, οδηγώντας σε πλήρη ανατροπή των δεδομένων που δημιουργήθηκαν με τη δημοπρασία των τεσσάρων αδειών από την κυβέρνηση.
Πυρά κατά του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου εξαπέλυσε η κυβέρνηση μετά την απόφαση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε επίσης ότι θα έρθει τη Δευτέρα στη Βουλή νέο νομοσχέδιο.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, με ψήφους 14 έναντι 11, οδηγώντας σε πλήρη ανατροπή των δεδομένων που δημιουργήθηκαν με τη δημοπρασία των τεσσάρων αδειών από την κυβέρνηση.

Υπέρ του γνήσιου φιλελεύθερου και κατά του ακραίου νεοφιλελεύθερου προτύπου οικονομικής οργάνωσης τάχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι η επικράτηση ακραίων νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων κατάφερε ισχυρά πλήγματα στο κοινωνικό κράτος και προειδοποίησε πως η ρήξη του κοινωνικού ιστού είναι αυτή που εκτρέφει πολιτικά μορφώματα της αναβίωσης του εφιάλτη του φασισμού και του ναζισμού.

Με τον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβο και με τη διοικούσα και οργανωτική επιτροπή του ιδρυτικού συνεδρίου της νεολαίας της ΝΔ, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ για την εκλογή του, καθώς και στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.

Αποδοτικό, ποιοτικό και βιώσιμο μπορεί να καταστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), παρά το δυσμενές περιβάλλον και τους ασφυκτικούς περιορισμούς υπό τους οποίους καλείται να λειτουργήσει, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ήδη διαθέτει, προεξάρχοντος του πλούτου υγειονομικών δεδομένων.
Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλαν σήμερα, Τετάρτη, στον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ οι εργαζόμενοι στο Κέντρο. Μιλούν με πολύ σκληρή γλώσσα για όσα συμβαίνουν στον φορέα, για τον εκφοβισμό και την ψυχολογική πίεση που ασκεί -όπως καταγγέλλουν- ο κ.
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 22:50

Τα αποτελέσματα των μετεγγραφών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Συντάκτης:
Περισσότεροι από 4 στους 10 υποψηφίους φοιτητές για μετεγγραφή, έλαβαν τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο για σχολή άλλης πόλης από αυτήν που αρχικά εισήχθησαν.

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής είναι διαθέσιμα από σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, μετά τις 19:00, στην ιστοσελίδα του υπουργείου http://www.minedu.gov.gr/.