Ελλάδα
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 10:50
Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ θα έχει λεωφορεία την Πέμπτη
Συντάκτης: Eidisis.grΣτάσεις εργασίας εξήγγειλαν για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ στα λεωφορεία, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι «δεν θα επιτρέψουν κανέναν μηχανισμό διάλυσης της εταιρείας να λειτουργήσει, τόσο εις βάρος των επιβατών, όσο και των εργαζομένων, επικρίνοντας τους χειρισμούς της διοίκησης των Οδικών Συγκοινωνιών».
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι «δεν θα επιτρέψουν κανέναν μηχανισμό διάλυσης της εταιρείας να λειτουργήσει, τόσο εις βάρος των επιβατών, όσο και των εργαζομένων, επικρίνοντας τους χειρισμούς της διοίκησης των Οδικών Συγκοινωνιών».
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 08:50
Υποψίες για συμμετοχή της Π. Ρούπα σε ληστεία τράπεζας στη Μαλεσίνα
Συντάκτης: Eidisis.grΣημαντικές ενδείξεις για πιθανή συμμετοχή της καταζητούμενης «αντάρτισσας πόλης», μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλας Ρούπα σε ληστεία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε τράπεζα στη Μαλεσίνα, με λεία περίπου 180.000 ευρώ, διαθέτουν οι διωκτικές αρχές.
«Πώς μπορεί το 2016 να συμβαίνει ακόμη αυτό; Αυτές οι οικογένειες, άνθρωποι ευάλωτοι, έγκυοι γυναίκες, μικρά μωρά, αγέννητα μωρά, αναγκάζονται να ρισκάρουν τη ζωή τους στη Μεσόγειο όταν θα έπρεπε να τους προσφέρεται υποστήριξη και προστασία».
Τις 60.000 ξεπέρασαν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, λίγο μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έκρηξη των προσφυγικών ροών πέρυσι τον Αύγουστο. Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο από τότε: από χώρα τράνζιτ έγινε χώρα ημιμόνιμης εγκατάστασης.
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 01:50
Πρόεδρος: Η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους επικίνδυνη για την Δημοκρατία
Συντάκτης: Eidisis.grΣτους «εχθρούς» της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας στις ημέρες μας και στην ανάγκη αδιάλειπτης υπεράσπισής της, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του στην έναρξη των εργασιών του 4ου Ετήσιου «Αthens Democracy Forum» με θέμα «Religion, Migration Power and Money», στο Προεδρικό Μέγαρο.
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 00:50
Ποινή στον Ισ. Ντογιάκο, τον βγάζει εκτός εκλογών στην Εισαγγελία Εφετών
Συντάκτης: Eidisis.gr Πειθαρχική ποινή στέρησης μισθών 40 ημερών (παύση) επέβαλε το εννεαμελές δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο. Η απόφαση έχει άμεση επίπτωση στις εισαγγελικές εκλογές της Εισαγγελίας Εφετών, αφού, σύμφωνα με τον νόμο, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 00:50
Τερματίζονται οι ποινικές διαδικασίες κατά Βγενόπουλου, Μπουλούτα, Φόρου και Μάγειρα στην Κύπρο
Συντάκτης: Eidisis.grΤερματίζονται όλες οι εκκρεμούσες ποινικές διαδικασίες εναντίον του ισχυρού άνδρα της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου και των Μπουλούτα, Φόρου, Κουννή και Μάγειρα. Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο διέταξε με ενδιάμεση απόφαση την αναστολή των ενταλμάτων σύλληψης κατά των Μπουλούτα και Φόρου και αναφέρει ότι θα έπρεπε να αποφευχθεί η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον και των Βγενόπουλου και Μάγειρα.
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 23:50
Μπλόκο στην υποψηφιότητα Ντογιάκου για τη διοίκηση της Εισαγγελίας Εφετών
Συντάκτης: Eidisis.gr Πειθαρχική ποινή στέρησης μισθών 40 ημερών (παύση) επέβαλε το εννεαμελές δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο. Η απόφαση έχει άμεση επίπτωση στις εισαγγελικές εκλογές της Εισαγγελίας Εφετών, αφού, σύμφωνα με τον νόμο, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 22:50
Κατρούγκαλος: Βάσει της συζήτησης για τα εργασιακά το πόρισμα των Σοφών
Συντάκτης: Eidisis.grΒάσει της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά θα αποτελέσει το πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά «τη διερευνητική και διαδικαστική συζήτηση» που είχε σήμερα με το κουαρτέτο, καθώς, όπως εξήγησε, δεδομένων των ακραίων διαφορών με το ΔΝΤ είναι αναγκαίο ένα κείμενο αναφοράς.
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 21:50
Κανάκης: Πλήρως εμβολιασμένα τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο
Συντάκτης: Eidisis.grΣτη διαβεβαίωση ότι τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο έχουν συνεχή υγειονομική κάλυψη και ότι είναι καλυμμένα όσον αφορά στα εμβόλια προχώρησε ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην τοπική κοινωνία.