espa pkm

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2026, 10:36:24 μμ

Ελλάδα

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 09:50

Πολιτική αλλαγή υπόσχεται ο Μητσοτάκης

Συντάκτης:
«Βάζουμε τις βάσεις για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα» είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Νέα Δημοκρατία, λίγες ημέρες πριν από την πρώτη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ως προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μία ημέρα πριν από την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε στην Αθήνα τους προέδρους της Γαλλίας και της Κύπρου, τους ομολόγους του της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας, καθώς και έναν εκπρόσωπο της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Ισπανίας.
Η μοίρα μιας κοινωνίας, σύμφωνα με τον Πλάτωνα, εξαρτάται από το βάθος της αρμονίας των συμφωνιών, αλλά στη μνημονιακή Ελλάδα οι αντιθέσεις είναι μεγάλες και αυξάνονται καθημερινά. Η χώρα διανύει τον έβδομο μνημονιακό χρόνο και το κλίμα που αποτυπώνεται ανά την επικράτεια είναι ωσάν τις.
Την περασμένη εβδομάδα, τη στιγμή που το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ έσπαγε το φράγμα του 1 τρισ. ευρώ και ο Μάριο Ντράγκι άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και μετά τον Μάρτιο του 2017, στην Ελλάδα συζητούσαμε για το αν και πότε η χώρα θα ενταχθεί στο περίφημο QE.
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 09:50

Παιχνίδι με τον χρόνο χωρίς σχέδιο

Συντάκτης:
Η ώρα της βουτιάς στα βαθιά νερά της πραγματικότητας πλησιάζει για την κυβέρνηση και την ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από την ολοκλήρωση της επικοινωνιακής μάχης της ΔΕΘ, η οποία είχε απορροφήσει το σύνολο των κυβερνητικών προσπαθειών τις προηγούμενες εβδομάδες.
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 08:50

Το «Φαρ Ουέστ» των 7.500 στρεμμάτων

Συντάκτης:
Αναβρασμός επικρατεί στη Δυτική Αθήνα, από το Περιστέρι, την Πετρούπολη και το Χαϊδάρι ως τον Ασπρόπυργο και το Ιλιον, καθώς πλατείες και παιδικές χαρές, πολυκατοικίες αλλά και χαμηλά σπίτια, οικόπεδα και αδόμητες εκτάσεις, εκ των οποίων πολλές δημόσιες δασικές, διεκδικούνται από την Εκκλησία.
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 08:50

Στον αέρα το ΕΣΠΑ για την Υγεία

Συντάκτης:
Οπισθεν ολοταχώς κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ως προς τον σχεδιασμό των δράσεών της για τη διεκδίκηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Μολονότι αρχικά είχε εστιάσει στην ψυχική υγεία, κυρίως επειδή ήταν ο μοναδικός τομέας επάνω στον οποίο είχε γίνει κοστολογημένο σχέδιο δράσεων, τώρα κάνει στροφή 180 μο.
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 08:50

Ευθανασία, το μεγάλο δίλημμα

Συντάκτης:
«Εζησα με αξιοπρέπεια. Με αξιοπρέπεια επέλεξα να πεθάνω» έγραψε στο τελευταίο του σημείωμα ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Αλέξανδρος Βέλλιος, ο οποίος έδωσε την ύστατη μάχη στο να νομιμοποιηθεί η ευθανασία, το «δικαίωμα στον θάνατο», σε ασθενείς ανίατων νοσημάτων που είναι στο τελικό στάδιο.
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 08:50

Οι μεγάλες μάχες για τις Εισαγγελίες

Συντάκτης:
Ισως οι εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου, το προσεχές Σάββατο, στις αυτοδιοίκητες υπηρεσίες του κόσμου της Δικαιοσύνης (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) να ήταν αθόρυβες, αν δεν ήταν τόσο καθοριστικές. Ο αχός τους όμως είναι μεγάλος, καθώς τα πρόσωπα που θα αναδειχθούν για να διευθύνουν τα προσεχή δύο χρόνια .
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 08:50

Εκπτώσεις στην Παιδεία για λιγότερα κενά

Συντάκτης:
Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εκπαιδευτικοί και διευθυντές σχολείων έμαθαν αυτά που συνθέτουν την εφετινή «μαγική εικόνα» της διδακτικής διαδικασίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση: μαθήματα κόβονται, τρίμηνα γίνονται τετράμηνα, γεωλόγοι, ναυπηγοί και τοπογράφ.