espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 7:25:14 πμ

Ελλάδα

Τη γνωστή τακτική που θέλει τους ηγέτες να λένε άλλα πίσω από κλειστές πόρτες και άλλα να πράττουν ή και να λένε δημοσίως ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την 50λεπτη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα 23 Μαϊου.

Υπό το βάρος της δριμείας κριτικής που ασκούν «συντηρητικοί» κύκλοι στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, την πρώτη που θα συγκληθεί μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών, συνεδριάζει στην Μονή Πετράκη εκτάκτως η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με κύριο θέμα τα κείμενα που θα τεθούν προς συζήτηση στην Κρήτη.
Ένα ταξίδι στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από τις ιστορικές φωτογραφίες του Άλμπερτ Μάγερ, θα κάνουν οι επισκέπτες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και μάλιστα «στο εσωτερικό ενός αεροσκάφους». Είκοσι πέντε λιτές φωτογραφίες με «ζωντανή κίνηση», τοποθετημένες στα φινιστρίνια και στο «πιλοτήριο», ταξιδεύουν τους «επιβάτες» πίσω στην Αθήνα του 1896 και στο χρονικό των Ολυμπιακών Αγώνων.
Απρόσμενη τροπή λαμβάνει η πολύκροτη υπόθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Ο Κύκλος της Πάτμου», καθώς παραπέμπεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μόνον μία εκ των 13 κατηγορουμένων, η κυρία Δάφνη-Λυδία Χάρη.

Τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε δήλωση της Σοφίας Σακοράφα με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, με την οποία η πρώην ευρωβουλευτής με το κυβερνών κόμμα και νυν ανεξάρτητη εξέφρασε «ντροπή που κάποτε ήλπισα μαζί σας» ενώ προειδοποιεί τους πρώην συντρόφους της ότι κάποτε θα λογοδοτήσουν.

«Βολές» κατά όλων όσοι, στον «τόπο μας κινούνται επιπόλαια» εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από τον Βόλο όπου βρέθηκε για να κυρήξη την έναρξη των εργασιών της 1ης Πανθεσσαλικής Ιερατικής Σύναξης. «Η περιουσία είναι δική μας, δεν ανήκει στο Κράτος, δεν πωλείται, δεν υποθηκεύεται.
Στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
Στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής μέχρι και την προσεχή Δευτέρα 30.5.2016, με το ίδιο πλαίσιο, και διέκοψε τις εργασίες του για την προσεχή Πέμπτη 26.5.2016.
Συμπλοκή με γρονθοκοπήματα μεταξύ ενός κατηγορουμένου και ενός δικηγόρου σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η δίκη για την περιώνυμη μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor 1».