espa pkm

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2026, 11:09:56 πμ

Ελλάδα

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 19:50

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα

Συντάκτης:
Καλέσμα σε όλους εργαζόμενους στο Δημόσιο και σε όλους τους πολίτες, απευθύνει η ΑΔΕΔΥ για το συλλαλητήριο της Τετάρτης 9 Μαρτίου, στις 3 μετά το μεσημέρι, στο Σύνταγμα.

Το συλλαλητήριο διοργανώνεται ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, η οποία όπως υποστηρίζεται οδηγεί στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στα βήματα που έγιναν επί υπουργίας του για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Digital Economy Forum.

«Θέλω ενδεικτικά να σας υπενθυμίσω ότι, κατά τους 18 μήνες που ήμουν στο υπουργείο, καταφέραμε και εκπονήσαμε και ολοκληρώσαμε ένα πολύ εμπεριστατωμένο εθνικό σχέδιο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το οποίο και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Δεκέμβριο του 2014.
Σε ένα άνευ προηγουμένου κήρυγμα μίσους κατά της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Νατζί Αγμπάλ, την ώρα που οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών συναντιόνταν την Τρίτη στη Σμύρνη.
Τη βεβαιότητά του ότι η χώρα θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Και τούτο, όπως πρόσθεσε, εάν αξιοποιηθεί το μεγάλο γνωστικό κεφάλαιο που διαθέτουν οι φορείς τεχνολογίας και πληροφορικής με την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτουν και εάν η πολιτεία αναδιατάξει τις επιλογές που πραγματικά δίνουν προοπτική και δεν εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Κρατικού Νοσοκομείου Αθήνας «Γ. Γεννηματάς». Τα αίτια επικεντρώνονται στις ελλείψεις, κυρίως προσωπικού.

«Οι περιστασιακές ορισμένου χρόνου προσλήψεις επικουρικών επιμελητών φυσικά δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.
Ένα γιγαντιαίο έργο, τη συντήρηση και την αποκατάσταση του κουβούκλιου του Παναγίου Τάφου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, αναλαμβάνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Μάλιστα, μετά τη χορηγία 50.000 ευρώ απο τη Τράπεζα Αττικής έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της κ.
Συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ, πραγματοποίησαν το μεσημέρι μέλη και στελέχη της Λαικής Ενότητας. Έξω από τα γραφεία, αναρτήθηκε πανώ στα αγγλικά με σύνθημα: «ΦΡΑΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» με υπογραφή της Λαϊκής Ενότητας.
To Αλφαβητάρι του Κρατούμενου, έναν οδηγό ενημέρωσης για τους νεοεισερχόμενους στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Το έντυπο, που - όπως επισημαίνεται από το υπουργείο - εκδίδεται πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών φυλακών, περιλαμβάνει πληροφορίες μεταξύ άλλων για το δικαίωμα άδειας, την εκπαίδευση, τα αντικείμενα που επιτρέπονται ή απαγορεύονται στη φυλακή, την υφ' όρον απόλυση, το «βραχιολάκι», την κατ' οίκον έκτιση της ποινής, τη θεραπεία (απεξάρτηση), τα «μεροκάματα», τα επισκεπτήρια, τα πειθαρχικά παραπτώματα και τις ποινές τους, το ωρολόγιο πρόγραμμα της φυλακής, αλλά και τις βασικές υποχρεώσεις του κρατουμένου.
Καλέσμα σε όλους εργαζόμενους στο Δημόσιο και σε όλους τους πολίτες, απευθύνει η ΑΔΕΔΥ για το συλλαλητήριο της Τετάρτης 9 Μαρτίου, στις 3 μετά το μεσημέρι, στο Σύνταγμα.

Το συλλαλητήριο διοργανώνεται ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, η οποία όπως υποστηρίζεται οδηγεί στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Φάκελο με στοιχεία για τις πρωτοφανείς καταστάσεις που εκδηλώνονται στον χώρο της Δικαιοσύνης κατέθεσε στην πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μέσα σε αυτόν, όπως επισημαίνει σε δήλωση του, περιλαμβάνονται δύο έγγραφα τα οποία φωτίζουν διαφορετικά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου – Τσατάνη.