espa pkm

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2026, 5:53:53 μμ

Ελλάδα

Πλήρη κάλυψη, παρά το σάλο που προκλήθηκε και την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, παρέχει το Μέγαρο Μαξίμου στον διορισμό του Αργύρη Αργυρού, συζύγου της βουλευτού Χαράς Καφαντάρη, στην υπό δημιουργία κρατική εταιρία «Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επιχειρήσεων».
Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 15:50

Στο Νταβός πάει το Κυπριακό

Συντάκτης:
Στο Νταβός θα επιχειρηθεί η προετοιμασία του εδάφους για να εισέλθει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στην «τελική φάση». Τα Ηνωμένα Έθνη, διά του Έσπεν Μπαρθ Άιντα, αν και δεν «περπάτησε» η ιδέα για τη σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στο Νταβός, θα προσπαθήσουν να διαμορφώσουν ένα σκηνικό πολλών διμερών και άλλων συναντήσεων αξιοποιώντας την παρουσία στο ελβετικό θέρετρο όλων των πρωταγωνιστών (Αναστασιάδης, Νταβούτογλου, Ακιντζί, αλλά και Αλ.
Με κύριο θέμα το σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό συνεδριάζει αύριο Δευτέρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου, αλλά απουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ούτε η φετινή εορταστική περίοδο ήταν αναίμακτη, καθώς στους ελληνικούς δρόμους σημειώθηκαν 34 τροχαία δυστυχήματα και έχασαν τη ζωή τους 37 άνθρωποι.

Ειδικότερα κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων καταγράφηκαν, σύμφωνα με την ΕΛ.
Άκαρπες παραμένουν ως τώρα οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό ενός αλλοδαπού ναυτικού, μέλος πληρώματος φορτηγού πλοίου, ανοικτά της Πύλου και ενός 20χρονου στη Μαρίνα Ζέας.

Στη πρώτη περίπτωση διεξάγεται έρευνα από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ναυαγοσωστικό και τέσσερα εμπορικά πλοία για τον εντοπισμό 47χρονου αλλοδαπού ναυτικού του φορτηγού πλοίου ΝΕΜΤΑS 4 στη θαλάσσια περιοχή 40 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου.
Τρία άτομα -δύο 26χρονοι και ένας 24χρονος- συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στα Εξάρχεια μετά από επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων και στα γραφεία του ΠαΣοΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης εκτίμησε, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ότι «οι επιλογές που έχουν γίνει από την κυβέρνηση» για το ασφαλιστικό θα περάσουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν θα κινδυνεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Να κερδίσει το στοίχημα της ενότητας και να προσδιορίσει τον ρόλο της στις πολιτικές εξελίξεις καλείται η Ν.Δ., τα μέλη της οποίας σήμερα ψηφίζουν από τις επτά το πρωί το νέο πρόεδρό τους, ο οποίος θα επιχειρήσει την ανασυγκρότηση του κόμματος και θα της δώσει τα πολιτικά χαρακτηριστικά της επόμενης περιόδου.

H ώρα της κρίσεως έφθασε για τους δυο υποψήφιους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίοι σε λίγες ώρες θα ξέρουν την τελική επιλογή των ψηφοφόρων-μελών του κόμματος που αναμένεται με τη συμμετοχή τους να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στην εσωκομματική αναμέτρηση.
Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 08:50

Η ανώμαλη προσγείωση στις συντάξεις

Συντάκτης:
Με πρώτη πράξη την εσωτερική και διεθνή «διαπραγμάτευση» για το Ασφαλιστικό, ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου κάνουν πρεμιέρα στην επίπονη διαδικασία της αξιολόγησης με την έλευση του 2016.