espa pkm

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2026, 6:55:54 πμ

Ελλάδα

Προπαρασκευαστική συνάντηση πριν από τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας θα έχουν την Κυριακή στις Βρυξέλλες (15.00 ώρα Ελλάδας) οι επτά χώρες που αποτελούν τους βασικούς χρηματοδότες του κοινοτικού προϋπολογισμού, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους ενόψει της Συνόδου.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 00:50

Κουρουμπλής: Ερχονται ριζικές αλλαγές στον Καλλικράτη

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ριζικές αλλαγές στον Καλλικράτη εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κορουμπλής, μιλώντας από το βήμα της τρίτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που διεξάγεται στη Λευκάδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην ομιλία του στα «θέλω» της κυβέρνησης από τον Καλλίκρατη, δίνοντας δύο παραδείγματα.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 00:50

Στ. Θεοδωράκης: Προσχηματικός ο διάλογος που ζητά ο Πρωθυπουργός

Συντάκτης: Eidisis.gr

Προσχηματικό χαρακτήρισε τον διάλογο που ζητά ο Αλέξης Τσίπρας για το ασφαλιστικό και τα άλλα μείζονα ζητήματα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στο MEGA, ξεκαθάρισε πως θα ακούσει μεν όσα έχει να πει ο πρωθυπουργός για το ασφαλιστικό, όμως τις θέσεις του κόμματός του θα τις αναπτύξει αποκλειστικά και μόνο στη Βουλή.

«Κεντρικό ρόλο» διαδραματίζει η Ελλάδα στο διάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση, καθώς το κεντρικό ζήτημα είναι ο καλύτερος έλεγχος των ελληνοτουρκικών συνόρων. «Χωρίς την Ελλάδα δεν γίνεται» δήλωσε γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος ενόψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας και διευκρίνισε ότι το Σχέδιο Δράσης της ΕΕ δεν περιλαμβάνει κοινές περιπολίες της ελληνικής με την τουρκική Ακτοφυλακή.

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 23:50

Ο Τσίπρας και η Ιερουσαλήμ ως «ιστορική πρωτεύουσα» του Ισραήλ

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ερωτηματικά προκαλεί η κίνηση του έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αναγνωρίσει ως «ιστορική πρωτεύουσα» του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ υπογράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου της χώρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον ισραηλινό Πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν.
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 22:50

Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αθηνών δικτυώνονται

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης των αποφοίτων του παρουσίασε σήμερα το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όπως ανακοινώθηκε, το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αποφοίτων» (ΟΠΣ-A), μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://alumni.uoa.gr/ λειτουργεί ως ένα σύστημα «κοινωνικής δικτύωσης».
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 22:50

Συγχαρητήρια Τσίπρα στον νέο πρωθυπουργό της Πορτογαλίας

Συντάκτης: Eidisis.gr

Με τον νέο πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα επικοινώνησε τηλεφωνικώς ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την προώθηση μιας νέας ατζέντας για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη στην Ευρώπη, για τον τερματισμό των πολιτικών λιτότητας, καθώς και για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική απεργία της 3ης Δεκεμβρίου και για «μέτωπο ενάντια σε μνημόνια, λιτότητα, κυβέρνηση και δανειστές» απευθύνει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, καταγγέλλοντας ότι με την κυβερνητική πολιτική πλήττεται το 90% της κοινωνίας και ρημάζει η χώρα.
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 19:50

Για χρηματισμό συνελήφθη γιατρός του «Θριάσιου» Νοσοκομείου

Συντάκτης: Eidisis.gr
Επ' αυτοφώρω συνελήφθη σήμερα στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο από άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατρός-μαιευτήρας ο οποίος χρηματίστηκε με το ποσό των 600 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων του εν λόγω γιατρού -όπως προβλέπεται από το Νόμο- ενώ παράλληλα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την άμεση παραπομπή της υπόθεσης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 19:50

Στα «χαρακώματα» Κωνσταντοπούλου-Υπάλληλοι της Βουλής

Συντάκτης: Eidisis.gr
Στα «χαρακώματα» βρίσκονται η τέως Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι υπάλληλοι της Βουλής. Μετά την ανανέωση των 43 συμβάσεων των υπαλλήλων που η ίδια επί μήνες είχε αφήσει «στον αέρα», η κυρία Κωνσταντοπούλου εξεμάνη μέσω του Twitter κατά των υπαλλήλων της Βουλής αλλά και του διαδόχου της Ν.