espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 1:49:06 μμ

Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε χθες Παρασκευή ότι η μαζική μετακίνηση προσφύγων προς την Ευρώπη χρησιμοποιείται από ορισμένους ξένους ηγέτες -τους οποίους δεν κατονόμασε- για να εξασθενήσει πολιτικά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 09:50

«Jesus Christ number one, doctor Eleni number two»

Συντάκτης:
«Θέλω να γίνω γιατρός για παιδιά και να πάω σε αποστολή με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» έγραφε στο ημερολόγιό της όταν ακόμη φοιτούσε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού η παιδίατρος κυρία Ελένη Πολυδώρου.
Λήγει στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων εν όψει της εκλογής νέου προέδρου στη ΝΔ.

Στην κούρσα της διαδοχής βρίσκεται επισήμως ο Β.
Απέρριψε ως εκπρόσθεσμη η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ την υποψηφιότητα του Αδωνι Γεωργιάδη για την ηγεσία της ΝΔ, τηρώντας αυστηρά τον κανονισμό. Όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, που προσήλθε τρέχοντας στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, η υποψηφιότητα υποβλήθηκε με καθυστέρηση επτά λεπτών.
Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Βασιλική Μπράτη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος κατηγορείται για τα κακουργήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που συνδέονται με υπόθεση προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Άρχισαν τα όργανα και στον χώρο της Υγείας… Τρίωρη στάση εργασίας (9:00 - 12:00) κάνουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Επίσης, θα απέχουν από όλες τις τακτικές εργασίες (χειρουργεία και τακτικά ιατρεία), θέτοντας τα ακόλουθα ζητήματα:
Συνεδριάζει στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής η Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή και των κκ Αλέξη Τσίπρα, Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Σταθάκη και άλλων κομματικών στελεχών.

Η Πολιτική Επιτροπή δημιουργήθηκε σαν όργανο μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας και της δημιουργίαςτης Λαϊκής Ενότητας αλλά και την παραίτηση του γραμματέα του κόμματος Τάσου Κορωνάκη μέχρι τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και την εκλογή νέων οργάνων.
Νομίζω ότι παραβίασα σηματοδότες για να καταθέσω την υποψηφιότητά μου, δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης αμέσως μετά την κατάθεση του φακέλου με τις υπογραφές, που έγινε δεκτή από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, παρ' όλο που υποβλήθηκε με οκτώ λεπτά καθυστέρηση, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης.
«Η συνεργασία του κράτους με τους φορείς της ιδιωτικής ασφάλισης στους τομείς των συντάξεων και της υγείας, δεν κρίνεται ως αρνητική ή απαγορευτική. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, αποτελεί η διατήρηση του διακριτού ρόλου της κοινωνικής ασφάλισης», όπως τόνισε στην ομιλία του στο Hydra Meeting, που διοργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Νικόλαος Φράγκος.
Άρχισαν τα όργανα και στον χώρο της Υγείας… Τρίωρη στάση εργασίας (9:00 - 12:00) κάνουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Επίσης, θα απέχουν από όλες τις τακτικές εργασίες (χειρουργεία και τακτικά ιατρεία), θέτοντας τα ακόλουθα ζητήματα: