espa pkm

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2026, 1:38:57 πμ

Ελλάδα

Αστρονομικές παρατηρήσεις με τηλεσκόπια, πτήσεις drones, πειράματα και προβολές στο Πλανητάριο περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του Astroparty, το οποίο διοργανώνει το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου (11 π.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσφέρει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τα σεμινάρια προετοιμασίας γονεϊκότητας δωρεάν.

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση υποψηφίων γονέων σε θέματα όπως: «Βρίσκομαι σε εγκυμοσύνη», μαθαίνω για το σώμα μου, την ψυχολογία μου, την γέννα μου, το παιδί μου, τον θηλασμό, θα πραγματοποιηθούν πέντε (5) δίωρες συναντήσεις (μία την εβδομάδα) από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διέταξε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Θάσο, το οποίο στοίχισε τη ζωή στον εποχικό πυροσβέστη Ανδρέα Ανδρεάδη.

Δύο 18χρονοι και μία 16χρονη συνελήφθησαν για επεισόδιο που καταγγέλθηκε σε βάρος δύο 16χρονων το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Η αιτία του επεισοδίου φαίνεται να ήταν κάποιες προσωπικές διαφορές.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο παρέσυρε πεζή έξω από τη Χανιώτη Χαλκιδικής.

Η 33χρονη τραυματίας διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου, με τις πληροφορίες από την ΕΛ.

Το ενδιαφέρον και η ενασχόληση των μαθητών σε όλη την Ελλάδα με τα καιρικά φαινόμενα και τους συνδεόμενους κινδύνους παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Αυτή είναι η κεντρική διαπίστωση πρόσφατης μελέτης της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η οποία εστιάζει στον κλιματικό εγγραμματισμό των μαθητών.

Νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές ή μεμονωμένες καταιγίδες, αναμένονται έως τις πρώτες πρωινές ώρες, κυρίως στα νότια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, διαμορφώνοντας το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα.

Αγνωστοι προχώρησαν σε επίθεση με μπογιές και τρικάκια στην είσοδο του βουλευτικού γραφείου της υφυπουργού Τουρισμού, Έλενας Ράπτη, στη Θεσσαλονίκη. Σε ανάρτησή της στο Facebook, η υφυπουργός και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ σχολίασε τον βανδαλισμό, συνοδεύοντάς τον με φωτογραφίες από τα συνθήματα που άφησαν πίσω τους.

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Βασιλικών – Λιβαδίου, στη Θεσσαλονίκη.

Επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο δέχθηκε 55χρονος οδηγός ταξί στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στην περιοχή της Νεάπολης.

Ειδικότερα, το συμβάν σημειώθηκε όταν άνδρας που βρισκόταν σε κοντινό πάρκο πέταξε (πιθανώς έχοντας καταναλώσει αλκοόλ) γυάλινο μπουκάλι προς το ταξί το οποίο βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης.